Primera semifinal d'Eurovisió 2023: hora, ordre d'actuació i països participants

Quinze candidatures competeixen aquesta nit per passar a la gran final del certamen europeu

La candidata d'Israel durant un dels assajos per al festival d'Eurovisió 2023

La candidata d'Israel durant un dels assajos per al festival d'Eurovisió 2023 / EFE

Redacció / EFE

Fins a 37 països opten a emportar-se el reconegut micròfon de cristal del Festival d'Eurovisió 2023, que aquesta nit celebra la primera de les dues semifinals del certamen musical europeu. Noruega, Malta, Sèrbia, Letònia, Portugal, Irlanda, Croàcia, Suïssa, Israel, Moldàvia, Suècia, Azerbayán, República Txeca, Països Baixos i Finlàndia es jugaran aquesta nit la seva plaça per a la gran final en aquest ordre en una gala que s'emetrà a 'La 2' a partir de les 21 hores.

En aquesta primera semifinal s'aplicarà el nou sistema de votació, que suposa que només l'audiència, sense el jurat professional, sigui qui decideixi els països que es classifiquen. En concret, en la primera semifinal podrà votar el públic dels 15 països participants i els espectadors d'Alemanya, França i Itàlia. Aquests tres països passen directament a la gran final pel fet de formar part del 'Big five'. Tanmateix, tots tres avançaran un tros de l'actuació de la seva candidatura en un vídeo pregravat que s'emetra durant la gala d'aquesta nit.

La gran final del festival se celebrarà el pròxim dissabte, 13 de maig, en una cita en la qual la candidata d'Espanya, Blanca Paloma, se situa entre les favorites en unes enquestes que lidera Suècia amb la guanyadora del festival del 2012, Loreen.