Crisi de l’entreteniment

‘Stranger things’ i l’‘spin-off’ de ‘Joc de trons’ es paralitzen per la vaga de guionistes

L’aturada a Hollywood és indefinida i no hi ha data per reprendre la producció de les sèries

Aina Moreno

La vaga de guionistes que es va iniciar el 2 de maig a Hollywood ja comença a tenir serioses conseqüències en la producció de les noves temporades de sèries com ‘Stranger things’, ‘El cuento de la criada’ i l’‘spin-off’ de ‘Joc de trons’. La falta d’acord entre el Sindicat de Guionistes de Cine i de Televisió amb l’Aliança de Productors de Cine i de Televisió ha provocat que cada vegada més guionistes, actors i presentadors s’afegeixin a les reivindicacions.

Els creadors de la sèrie ‘Stranger things’ han comunicat l’aturada de la temporada vinent a través de Twitter. Presentant-se com «aquí, els Duffers», els germans Matt Duffer i Ross Duffer han anunciat que, tot i que estiguin «desitjant començar la producció, no és possible durant aquesta vaga. Esperem que aviat s’arribi a un acord just perquè tots puguem tornar a la feina», afegeixen.

Però no és l’única sèrie que aturarà les seves estrenes, ja que ha passat el mateix amb la temporada 6 d’‘El cuento de la criada’. La coproductora executiva i guionista de la sèrie, Yahlin Chang, va confirmar a Reuters aquest dilluns que el treball en el guió del drama de Hulu es va aturar amb l’inici de la vaga la setmana passada. L’equip que treballava en la sèrie va acabar alguns dels primers episodis de la nova temporada, el rodatge de la qual estava programat per arrencar a finals d’aquest estiu, va detallar Chang.

L’‘spin-off’ de ‘Joc de Trons’, ‘El caballero de los Siete Reinos: el caballero errante’, segons va confirmar l’autor de les novel·les originals, George R. R. Martin, també es retardarà. L’escriptor es va mostrar molt contundent en el seu blog i ha donat el seu suport absolut a la vaga: «No soc a Los Angeles, així que no puc caminar per una línia de piquet com vaig fer el 1988, però vull deixar constància del meu suport total, complet i inequívoc al meu gremi». Martin afegeix que creu que aquesta vaga durarà més que les anteriors i que segons la seva opinió: «Mai he vist el gremi tan unit com ara».

La vuitena temporada de ‘Big mouthe’ també haurà d’esperar, i també la temporada 6 de ‘Cobra Kai’. La sèrie tindria el guió llest a l’agost, però no podrà ser, segons ha anunciat el guionista Jon Hurwitch en el seu compte de Twitter: «No són temps divertits, però desafortunadament són necessaris. Quan hi hagi un acord just, tornarem a trepitjar culs».