Kóreo: El canal SX3 estrena un talent xou de K-pop

Quatre grups s'enfrontaran durant 12 entregues per guanyar un viatge a Corea del Sud | La CCMA afirma que és el primer programa de covers de ball d'aquest estil musical que es fa fora d’Àsia

El grup Ahyon, un dels quatre participants a Kóreo

El grup Ahyon, un dels quatre participants a Kóreo / CCMA

Redacció

El canal SX3 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estrena el primer talent xou audiovisual de K-pop d’Occident que surt de Corea del Sud. Es dirà “Kóreo” i estarà presentat pels influencers catalans Alexity, Gemma Pérez i Víctor Marko, mentre que el cantant d’origen sud-coreà Chung Man, concursant de la primera edició d’“Eufòria”, hi participarà explicant conceptes de la cultura coreana, com la llengua i la gastronomia, amb el suport del seu personatge en versió animada.  

Amb aquesta competició de pop coreà (korean pop), el SX3 se suma a aquesta tendència urbana del K-pop a Catalunya i mostra en què consisteix aquest fenomen mundial que triomfa entre el públic adolescent i jove, amb un ampli seguiment a les plataformes digitals. A Barcelona, on cada vegada hi ha més esdeveniments que giren al voltant de la cultura coreana, hi ha una vintena de grups que es dediquen a fer covers de K-pop, amb milions de seguidors a les xarxes socials. 

Quatre bandes enfrontades

D’aquest escenari, en sorgeixen les quatre bandes de covers de K-pop que participen a “Kóreo”: Haelium Nation, Dalla Crew, Est Crew i Ahyon Unit. Durant dotze programes, els seus components s’enfrontaran a dos reptes de ball cada setmana: un al plató i un a l’exterior, en diferents indrets. A més, les bandes convidaran nens i nenes a ballar amb ells en diversos reptes arreu del territori català. 

L'Est Crew

L'Est Crew / CCMA

Com funcionarà Kóreo?

Pel camí, no s’elimina cap banda, sinó que cada setmana van sumant la puntuació que els dona un jurat professional, format pels coreògrafs i ballarins Elena Marín i Ylia Vybornov, i el públic infantil que serà al plató. D’aquesta manera, les quatre bandes arribaran a la final amb puntuacions diferents per lluitar per endur-se la victòria, que tindrà com a premi un viatge a Corea del Sud.