La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha anunciat aquest divendres que el Consell de Govern de la CCMA impulsarà en els propers mesos la reobertura de les delegacions dels mitjans públics catalans a la Catalunya Nord i reforçaran les del País Valencià i les Illes Balears. Durant la sessió de control de la CCMA al Parlament, Romà ha explicat que volen revertir la decisió realitzada per l’ens el 2013 de tancar la corresponsalia de Perpinyà. “Hem iniciat el procés per reobrir Perpinyà”, ha destacat. Pel que fa a les delegacions del País Valencià i les Balears, “es duplicaran efectius per fer les delegacions més fortes”. “Després de 10 anys de retallades era més necessari que mai”, ha apuntat.

Durant la sessió de control, Romà ha estimat que la CCMA tancarà el 2023 amb un dèficit de 31,9 MEUR, com a conseqüència de l’encàrrec de creació de la nova OTT la primavera passada. La presidenta de la CCMA ha reivindicat que l’organització necessita poder destinar més esforços al màrqueting i ha recordat que ja s’han creat noves línies d’ingressos "complementaris".

Una vegada més Romà ha insistit que el cost dels mitjans públics catalans està per sota de la mitjana europea. Pel que fa a l’externalització de la producció, Romà ha dit que la producció externa a TV3 és del 20% i ha reivindicat que cal incrementar el nombre de produccions de sèries per donar "oportunitats" a la indústria audiovisual en català.

En el terreny radiofònic, Romà ha negat que la producció externa protagonitzi la major part de la programació. Ha dit que, tenint en compte que gestionen quatre emissores i delegacions arreu del territori, la programació de la ràdio pública està realitzada el 81,10% per personal de la CCMA i un 18,9% per extern.

La nova sèrie documental de TV3 ‘Generació Porno’ ha generat interès als grups parlamentaris. Pel director de TV3, Sigfrid Gras, “no deixarà a ningú indiferent” perquè “impacta”. “És una sèrie que recomano que la mirin pares amb els fills. Les mares i els pares quedaran incòmodes”, ha advertit.

Sobre la nova graella de Catalunya Ràdio, el director Jordi Borda ha dit que estan “satisfets” de les primeres setmanes d’emissió per l’impacte i la repercussió. Així, ha dit que ‘El matí de Catalunya Ràdio’ de Ricard Ustrell ha consolidat un creixement del 20% en consum digital, el Catalunya Migdia un 50% i l’espai de Manel Elias un 30% “en una hora molt difícil”.

Sobre el CEO ha celebrat que Catalunya Ràdio hagi empatat amb RAC1 en la pregunta sobre quina emissora escullen els catalans quan busquen informació. “De moment hem començat força bé”, ha celebrat sobre l'inici del nou curs.