Després de passar 10 anys ben divertits a Mèxic, el Gabino es veu obligat a tornar a Espanya. Ja és major d'edat, per la qual cosa ha de respondre a la seva família, la que el va enviar els anys 40 a estudiar sota la tutela de la seva família materna a les Amèriques. Tot segueix igual quan torna, Franco continua sent el Caudillo d'Espanya i Madrid està igual o més trist que abans. Passada la postguerra, la societat intenta fer-se a una disciplina de ferro mentre els joves, aprofitar-se dels ideals morals del règim. El que s'ha de fer és treballar en una empresa espanyola, casar-se i tenir plançons que adorin Franco. I si pot ser, denunciar algun dissident a Espanya de tant en tant. El Gabino no té gaire clar que aquest sigui el seu destí, sobretot, perquè des de petit sent l'impuls d'atemptar contra aquesta «salubritat» espanyola. Aquest és l'inici d'Alguien tiene que morir, la sèrie de Netflix dirigida per Manolo Caro. Tota una sorpresa, ja que la producció combina una història plena de misteri (i morbositat) amb una fotografia esplèndida que sap transmetre la letargia i la tenebrositat d'aquesta Espanya dels 50, obstinada a viure de portes endins amb un crucifix a la paret.

Caro va saltar a la fama per dirigir un altre fenomen, La casa de las flores, la telenovel·la mexicana que va ser èxit a Espanya. Alguien tiene que morir també és una novel·la, però tenyida de negre. Enganxa tant l'àvia com el net de 15 anys. Caro és el pont que uneix Mèxic i Espanya en aquesta sèrie, així com Cecilia Suárez, l'actriu mexicana que donava vida a Paulina de la Mora a La casa de las flores. A Alguien tiene que morir defensa un paper molt diferent, el d'una dona reprimida que es comença a despertar d'un coma anímic profund, provocat per un marit maltractador que encarna de manera estupenda Ernesto Alterio. L'actor sap interpretar com ningú els cretins, com Carmen Maura. La intèrpret fa el paper de l'Amparo, la matriarca d'aquesta família madrilenya que guarda més d'un secret entre els foscos murs de la finca on viu.

La sèrie posa el focus en la sexualitat en una època sense líbido, perquè si d'alguna cosa es nodreix l'erotisme és de la llibertat, cosa que escassejava a l'Espanya dels 50. A més, la producció dona veu als dissidents que no van voler seguir el corrent. L'homosexualitat, així com el renaixement sexual en plena edat adulta, són plasmats esplèndidament en aquesta sèrie que serveix per a tothom. Sobretot, hauria de ser receptada als decorosos que encara es tapen els ulls davant escenes de tensió sexual. La producció s'allunya d'altres que han retratat aquesta mateixa temàtica, com Arde Madrid, perquè Alguien tiene que morir és austera, seriosa i mesurada. No té res de comèdia. De fet, no els farà gens de gràcia veure Carmen Maura com Carmen Polo vestida de dol.