'El Juego del Calamar' lidera la llista de les sèries més reproduïdes en l'últim mes a molts països, entre els quals hi ha Espanya. La peculiar trama distòpica d'aquesta producció sud-coreana de Netflix, dirigida per Hwang Dong-hyuk i titulada The Squid Game en anglès, l'ha convertit en una de les estrenes més sonades d'aquest 2021.

En la primera i única temporada -fins al moment-, la producció mostra com centenars de persones amb problemes econòmics reben una estranya proposta per apuntar-se a una competició basada a superar jocs infantils a canvi de diners. El premi és irresistible, però res és gratuït.

Segur que n'has sentit a parlar, o com a mínim, has vist algun mem a les xarxes socials, però si encara no t'has decidit a veure-la, et donem cinc raons per les quals no te la pots perdre.

1. Té una trama d'infart

Si t'agraden les sèries que et mantenen en tensió fins al final del capítol, 'El Juego del Calamar' és l'adequada per tu. Una producció que es basa en una competència per sobreviure i guanyar un suculent premi no podia no tenir girs de guió o suspens en cada història que s'explica. A més a més, el banquet de 9 episodis que proposa Hwang Dong-hyuk es digereix bé i t'enganxa, per la qual cosa és una sèrie que pots acabar en un parell de dies.

2. Personatges que t'atrapen i actors que brillen

Poques produccions de Netflix com 'El Juego del Calamar' aconsegueixen que el públic empatitzi amb gran part dels personatges. Com ja passa a altres sèries de la plataforma, com en el cas de 'Narcos', el director mostra el costat més humà de personatges que no són perfectes i que en algun moment han actuat de la forma poc lícita. Els seus actes queden en segon pla i vius les seves històries personals d'una forma molt especial. A més, la sèrie permet que l'espectador descobreixi actors poc coneguts a Catalunya fins al moment i que a 'El Juego del Calamar' brillen per les seves interpretacions.

Els protagonistes de la sèrie, en anglès titulada "The Squid Game" EFE

3. Coneixeràs la recepta de galetes que ho està petant

Ja sigui en forma de triangle, d'estrella, de cercle o de paraigües, les galetes Dalgona s'han fet virals. Sucre i bicarbonat, és l'únic que necessites per fer aquesta galeta tradicional original de Corea del Sud. Ja hi ha centenars de tutorials com aquest que t'ensenyen a fer-la. En aquest altre article t'expliquem la recepta d'El Juego del Calamar, pas a pas.

Un fotograma de la sèrie EFE

4. Et traslladarà a la infància

Encara que pugui semblar que una sèrie feta a Corea del Sud no pugui tenir punts en comú amb Catalunya, hi ha molts elements similars. El joc del Pica paret (llum vermella, llum verda a la sèrie) o el fet de jugar amb bales són més internacionals del que sembla. La producció sud-coreana reprodueix aquests jocs, transportant-te a les inacabables tardes jugant al parc o al pati de l'escola. Aquesta part més infantil es complementa amb algunes escenes violentes -i bastant explícites- o fosques que creen un còctel de sensacions que no et deixarà indiferent.

5. Entendràs part dels mems virals

Si últimament no comprens alguns dels mems més compartits a les xarxes socials, és, probablement, per què no has vist 'El Juego del Calamar'. Un cop hagis vist la sèrie, entendràs tweets com el següent: