Es podria dir que és el duet de creatius més destacat d’Espanya. Després d’èxits com La llamada, Paquita Salas i Veneno, Los Javis tornen a la càrrega amb Cardo, la nova sèrie d’Atresmedia. La producció, que compta amb algunes cares conegudes, s’ha estrenat en la plataforma de pagament del grup multimèdia aquest novembre.

Cardo és un retrat de la generació nascuda en els 90, els qui ara estan a cavall entre un futur incert, un passat plàcid i un present convuls. La ficció explica durant sis episodis els excessos dels joves que es van criar amb Dragon Ball, la Game Boy i amb set canals de televisió, en els quals es podrien veure coses molt inquietants, com a Crónicas Marcianas o el programa infantil de Leticia Sabater.

Cardo narra la història de María, una noia madrilenya a la vora dels 30 anys sense molt a oferir al món, té problemes amb les drogues, no té diners, manté una relació tòxica amb el sexe i odia el seu cos alhora que l’utilitza per a aconseguir reptes efímers. Davant tal sensació de buit, intenta prendre el rumb de la seva vida i es proposa ajudar a Puri, una dona del seu barri, la floristeria de la qual està a punt de tancar. Després d’una humiliant trobada amb la seva última parella, un accident canviarà la seva vida i l’obligarà a afrontar algunes veritats doloroses.

La sèrie està protagonitzada per Ana Rujas, una actriu allunyada dels grans projectes audiovisuals des de fa algun temps. Los Javis la «van rescatar» en la segona temporada de Paquita Salas i des de llavors, ha fet petits papers en Dorien, La que se avecina o la sèrie Derecho a soñar de la 1. Va saltar a la fama amb la producció televisiva HKM i 90-60-90, diari secreto de una adolescente d’Antena 3, on interpretava a una model amb problemes.

«Cardo» és un retrat de la generació nascuda en els 90 Atresmedia Player

Rujas estarà acompanyada d’intèrprets com Alberto Sant Joan, qui encarnarà a un empresari adinerat del barri de Salamanca; Diego Ibáñez, el cantant de Carolina Durante, qui interpretarà a un Cayetano; i Yolanda Ramos, la popular actriu fetitxe dels Javis que ara es posarà en la pell d’una traficant.

Malgrat que qualsevol llançament del duet creatiu és celebrat pels seus fans, la veritat és que fa dos anys que s’espera amb impaciència la quarta temporada de Paquita Salas. De moment, sabem que estan preparant el guió i que serà l’últim lliurament.