El belga Greg Van Avermaet es va proclamar campió olímpic en la prova en línia de ciclisme en ruta a Rio de Janeiro 2016 quan va imposar-se en la prova de 237 km de recorregut, amb sortida i arribada a la platja de Copacabana.

Van Avermaet va aconseguir el triomf amb l'esforç per caçar els diferents escapats en la part final de la prova i després de superar en un esprint sense emoció el danès Jacob Fuglsang i el polonès Rafal Majka. Joaquim Purito Rodríguez, que gairebé va confirmar la seva retirada definitiva en aquesta cursa, va ser el primer ciclista espanyol, el cinquè a la meta, i va obtenir així un diploma olímpic.

"Estava bé i ha estat una pena, perquè tenia cames per a una medalla", va dir el ciclista català després de la cursa, abans de gairebé confirmar la seva retirada com a ciclista professional: "sempre he dit que m'agradaria retirar-me aquí", va confessar, donant veu, així, a la impressió que ha donat en les últimes setmanes.

Quant a la cursa, va dir que havia estat "molt difícil", i va revelar que, després de la baixada de la penúltima pujada a l'Alto de Vista Chinesa, que era clau a la prova, el seu company Alejandro Valverde li va dir "que no tenia cames per guanyar", i es va posar a la seva disposició. "Ha intentat donar-me un cop de mà, però no ha pogut ser", va lamentar.