Els tennistes Rafael Nadal i Marc Lópezhan aconseguit la medalla d'or de dobles masculí a Rio 2016 després d'imposar-se en la final a la parella formada pels romanesos Florin Mergea i Horia Tecau per 6-2, 3-6 i 6-4.

La segona medalla d'or olímpica en la història del tennis espanyol, després de l'assolida per Rafael Nadal a Pequín 2008, en individual masculí, s'ha confirmat després de dues hores i 27 minuts de partit. Nadal i Marc López han obtingut així el primer premi per a Espanya en tennis a Rio i el dotzè en la història. Es tracta de la cinquena medalla d'Espanya, tercera d'or, en aquests Jocs.

La dotzena medalla en la trajectòria del tennis olímpic espanyol ha tingut un partit a l'altura del que estava en joc, amb gairebé dues hores i mitja i alternatives, oportunitats per a tots dos i dramatisme.

Nadal, amb dues hores de propina a les seves cames, preu de la fita que el va situar en les semifinals del quadre individual masculí, ha assaltat la pista central amb el seu company. A tota pastilla. Entusiasmats pel repte i sense aparent pressió.

Emoció en el final

L'equip espanyol ha mostrat més solvència que el seu adversari, desdibuixat i a contra corrent quan es va deixar arrabassar un servei. El dueto hispà havia tancat la màniga per 6-2 en un obrir i tancar d'ulls.

El tercer set ha sigut l'èpic. Ha durat 69 minuts i hauria pogut ser més tranquil Espanya si Marc i Nadal haguessin aprofitat alguna dels cinc punts de trencament per situar-se amb 3-1. No ho han fet. Tecau i Mirgea han empatar i després s'han endut ortar un break' amb el servei de López. Tot s'havia tornat del revés.

Però Nadal i López han ressorgit evitant un 4-2 en contra insalvable i tornant a igualar el partit.