La selecció espanyola de bàsquet ha aconseguit aquest dimecres el pas a les semifinals del torneig olímpic dels Jocs de Rio de Janeiro, després de derrotar en partit de quarts de final al Carioca Arena 1 a França, per 92-66.

Espanya s'enfrontarà en semifinals al guanyador del Estats Units-Argentina, que es disputarà a continuació en el mateix escenari.

Tot i que França va obrir el marcador amb dues cistelles de l'escorta Nando de Colo (CSKA Moscou) i del base Tony Parker (San Antonio Spurs), una cistella del pivot espanyol Nikola Mirotic, colossal aquest dimecres, i un triple de l'aler Rudy Fernández van posar per davant a Espanya només arrencar el partit (5-4).

Els de Sergio Scariolo van controlar el primer quart (19-16) i van ampliar deu punts més el seu avantatge en el segon acte (24-14) per anar-se'n al descans amb avantatge de tretze punts, gràcies sobretot al seu encertat tir exterior i als 16 punts de Mirotic, que va anotar quatre triples a la primera meitat, en la qual Parker, amb nou punts, va ser el més prolífic de França.

Coincidint amb el quart triple del jugador d'origen montenegrí dels Chicago Bulls i una esmaixada de Pau Gasol -que va anotar en aquest instant els seus únics dos punts de la primera meitat-, Espanya es va col·locar amb avantatge de 41-28 a falta d'1 : 28 per al final de la primera meitat, que es va tancar amb un resultat de 43-30 a favor seu.

Una cistella i un altre triple més de Mirotic -màxim anotador del partit, amb 23 punts- només arrencar la segona meitat donaven un avantatge de 18 per a l'equip espanyol, encara que un altre triple del capità francès, Boris Diaw (que passarà dels Spurs a els Utah Jazz), la reduïa immediatament després a quinze (48-33).

Una esmaixada de Pau -que es va convertir en el màxim taponador de la història dels Jocs, superant a Stojan Vrankovic- a falta de 2:30 per al final del tercer quart donava un avantatge de 19 (61-42) a la subcampiona olímpica de Pequín 2008 i Londres 2012. Cinc tirs lliures seguits de Felipe en dues accions seguides, la segona amb tècnica a Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), van atorgar a Espanya un avantatge de 22 punts, que es van quedar a vint al final del tercer quart ( 69-49).

Un sensacional Willy Hernangómez, que la temporada que jugarà als New York Knicks i que va sumar 18 punts aquest dimecres, va anotar la primera cistella espanyola en l'últim quart, abans que Joan Carles Navarro ampliés a 26 l'avantatge (75-49).

I que Alex Abrines, que jugarà a Oklahma City Thunder l'ampliés a trenta (90-60) a menys de dos minuts. Espanya va controlar sense problemes la resta d'un partit que va acabar amb el resultat de 92-67 que la fica en les semifinals de Rio.