L'atleta banyolina Esther Guerrero ha mort matant en la seva sèrie dels 800 metres dels Jocs Olímpics de Rio, que ha disputat aquesta tarda. La migfondista ha fet una cursa en solitari des de mitja primera volta, conscient de la seva inferioritat davant d'unes rivals molt potents i també que tenia molt difícil passar per temps, i ha estat a punt de classificar-se entre les dues primeres. Finalment, ha estat tercera amb 2.01.85, a 64 centèsimes de la seva marca personal, i no serà a la següent ronda.

Guerrero, campiona estatal i entrenada pel manresà Joan Lleonart, ha corregut la setena sèrie. En les anteriors s'ha vist que calia córrer per sota dels dos minuts per entrar per temps a les semifinals i això la deixava sense possibilitats, comptant que afrontava la sèrie amb el sisè millor registre de les participants. Per això s'ha situat al davant des dels 200 metres i n'ha adquirit alguns d'avantatge. Ha arribat a l'última recta en primera posició, però ha estat avançada per la polonesa Joanna Józwik (2.01.58) i per la kenyana Winny Chibet (2.01.65), les quals li han pres el bitllet.

Gran alegria

Tot i l'eliminació, l'entrenador de Guerrero, Joan Lleonart, estava exultant. "El seu somriure demostra que ha acabat molt contenta. Ha tingut una gran valentia. Aquest matí, quan hi he parlat, m'ha dit que depenia del temps de les altres sèries per saber si tibaria o no. Veient-los, ho ha hagut de fer, però llavors has de tenir capacitat per dur-ho a terme, en uns Jocs Olímpics". Lleonart afirma que la seva atleta "aquest any valia dos minuts pelats. Llàstima que no hem trobat la cursa per aconseguir-los, però amb 26 anys té tota la carrera per davant i estic molt satisfet".

El tècnic manresà és de l'opinió que la banyolina "ha tingut una de les millors actuacions de l'equip espanyol, darrere de la medalla d'Orlando Ortega. Anàvem a Rio a això, a agafar experiència, i l'any que ve o l'altre segur que millora i baixa dels dos minuts". En les properes setmanes "hi havia la possibilitat d'entrar a algun míting, però serà molt complicat i segurament agafarà vacances, però encara no ho sabem".