Mala sort per al ceterà Josep Antoni Hermida, en els cinquens i darrers Jocs Olímpics de la seva exitosa carrera en el BTT en la modalitat de cross country. A pocs mestres de la sortida de la prova en el circuit ubicat al parc olímpic de Deodoro, la cadena de la seva bicilceta s'ha sortit i ha deixat al de Puigcerdà en la darrera posició del grup, en el lloc 49.

Perdia així tota opció a ser entre els primers, però Hermida, que va ser plata a Atenes 2004, ha encetat una gran remuntada que l'ha dut fins la setzena plaça a dues voltes pel final de les 7 que tenia la prova.

Al final ha estat quinzè a 4'53'' del campió, el suís Nino Schurter, seguit pel txec Jaroslav Kulvavy i per l'espanyol Carlos Coloma, que ha estat bronze en superar en els darrers metres al francès Maximes Marotte. L'altre espanyol participant, l'andalús David Valero, ha acabat novè classificat.

Només entrar a la meta, Hermida ha manifestat que «avui ha estat un mal dia, no he tingut sort. La cadena m'ha tornat a jugar una mala passada i és una pena perquè estava en forma, venia amb moltes ganes. En cap moment, no se m'ha passat pel cap abandonar, no volia ni per mi ni per a tota la gent que estava veient la cursa per pantalla gegant a Puigcerdà».

«Estic content pel Carlos Coloma, els companys d'equip sempre s'han alegrat quan jo he tingut bons resultats i això em passa ara amb ell. Em queda una prova de la Copa del Món i després ja planificaré el 2017 que segurament serà amb curses de marató i per etapes. El cros country per a mi s'ha acabat i ho deixo molt orgullós».

A més de la plata olímpica i dels dos quarts llocs a Sydney 2000 i Londres 2012, Hermida ha estat un cop campió del món (2010) i tres vegades campió d'Europa.