La matriculació d'alumnes estrangers en graus universitaris que s'imparteixen a Manresa s'ha consolidat. Alguns estudis, com per exemple els de Fisioteràpia de la FUB, tenen una alta demanda de joves del sud de l'estat francès.

Aquesta arribada de joves durant el curs escolar fa que hi hagi també una demanda de pisos de lloguer fins fa uns anys inusual. La pressió, com és lògic, és proporcional a la distància del centre educatiu: a la vora, més pressió; més allunyat, menys. Per atendre aquesta població de setembre a juny s'han pres mesures, com la construcció d'una residència universitària, però les dades indiquen que a l'entorn de la FUB manquen places.

Si el cicle econòmic a la ciutat funciona sota uns paràmetres de normalitat, més pressió voldrà dir més preu, més ingressos per als propietaris voldrà dir més oferta i de millor qualitat, que aquesta també és una de les queixes dels clients. Si l'economia té els seus efectes previsibles, si es manté la pressió hi haurà més creixements en el futur. I a l'entorn de la universitat es pot créixer i hi ha edificis pendents de trobar una reutilització.