Molts homes -equivocats- com Trump, més equivocat que home, creuen que amb mesures contra les dones aconseguiran anor-rear-les. I ara, sortosament, ja no és així. Trump, amb el seu mal fer -masclista fins a la humiliació indigna-, ha aconseguit que les dones -en aquestes eleccions de mig mandat- assolissin una mobilització sense precedents i hagin presentat moltes més candidates femenines. Cal reconèixer també que la campanya Me Too ha donat el seu cop de mà. I entre l'un i les altres s'ha aconseguit al Congrés que un centenar de dones omplin escons a les dues cambres. Algunes d'elles han aconseguit fites històriques de les quals ens hem de felicitar.

Alexandra Ocasio-Cortez, de la qual tota la premsa remarca que fa un any encara servia copes en un bar d'Union Square a Nova York, de vint-i-nou anys, és la congressista més jove de la història dels EUA. És llicenciada en Economia i Relacions internacionals i pertany a l'ala més esquerrana del partit demòcrata.

Per primera vegada també, dues indígenes arriben a la Cambra de Representants.

De Charisse Davis, la premsa ens informa que és demòcrata, de la tribu Fulton Country i lesbiana. Crec que són tres informacions de diferents nivells, però la tercera és molt rellevant per als americans.

Deborah Haalland pertany al grup de tribus Pueblo de Nou Mèxic i és una representant del partit demòcrata. És mare soltera, exalcohòlica, i va arribar a dependre dels cupons socials per sobreviure. Però la premsa no ens informa de la seva llicenciatura en Arts ni del seu doctorat en Dret Indi per la Universitat de Nou Mèxic. Sembla que aquestes informacions no criden tant l'atenció com els problemes vitals.

També per primera vegada, dues musulmanes arriben al Capitoli.

Ilhan Omar té trenta-tres anys, és d'origen somali, va haver de fugir del seu país i va viure en un camp de refugiats a Kenya. Ara ja és representant del partit demòcrata pel districte de Minnesota.

Raschida Tlaib, de quaranta-dos anys, és filla d'immigrants palestins i representant dels demòcrates per la demarcació de Michigan.

Finalment, la primera congressista negra de la història, Ayanna Pressley, és representant per l'elitista estat de Massachusetts. Va patir assetjament sexual, ho va explicar i va desafiar l'establishment demòcrata.

Totes elles han fet història! I estic segura que a Trump li repugnen. Exceptuant algun dels seus físics, perquè ell és així; perquè és capaç de dir que, si no fos filla seva, a la Ivana li demanaria per sortir perquè té un bon cos.

I és que el masclisme, intentant reivindicar-se -fins i tot perdent la dignitat-, pot aconseguir l'efecte contrari. L'hi hem de reconèixer, en aquest cas.