No fa pas gaires dies, a la perruqueria, vaig veure una foto de Madonna -a qui els diners li permeten ajocar-se pràcticament amb qui li ve de gust- amb la seva darrera parella reconeguda, Brahim Zaibat. Un jovencell (amb relació a la meitat d'anys d'ella) molt bufó i d'aspecte boníssim (tot i que del cor no ho sé del cert perquè no se li veia).

I m'encanta pensar que aquells temps dels «senyors» de casa bona que posaven pis a una monada (ni que tingués una tercera part d'edat de la seva i sense veure-li el cor), perquè era moda i perquè el cos de l'un i de l'altra els hi abocava sense miraments morals, s'han eixamplat i, ara, les «senyores» d'edat avançada i calerons sobreeixint de les butxaques poden degustar la mateixa gormanderia.

En aquestes reflexions estava quan vaig recordar un article de la periodista Gina Driéguez titulat: «Follar amb senyors».

La Gina és jove i dona consells sobre dos tipus d'homes molt habituals per lligar a la seva edat, ja que poden resultar avantatjosos de cara a no malmetre un cor jovencell.

Els uns solen ser casats (detallet que solen obviar), amb fills petits, bones feines estables i força avorriment. Per aquest motiu busquen divertir-se per oblidar que ja no són joves.

I jo potser hi afegiria que també són immadurs. Però, llavors, potser hi hauria massa homes immadurs, no? I això no deu ser real, oi? Es veu que també són covards perquè solen acomiadar-se amb un senzill whatsapp. Tanmateix, resulten pràctics perquè, en l'ínterim, poden pagar l'entrada al cinema, les crispetes, el sopar i l'habitació d'hotel (ja que els pisos d'estudiants els resulten ronyosos).

Els altres són més perillosos perquè són intel·lectuals: periodistes, escriptors, músics, actors, polítics... Són molt vanitosos i solen creure's interessantíssims. Exigeixen agraïment infinit per dedicar temps i atenció a dones jovenetes. Tanmateix, són enriquidors. I solen ser generosos -per sentir-se molt poderosos- i, fins i tot, pagar el lloguer del pis ronyós. Però solen tenir molts complexos i ser emocionalment inestables. No saben gestionar la seva vida i encara menys una relació. A part d'un altre tret que els caracteritza: solen enviar els mateixos missatges a totes les dones que els adoren aparentment. I les dones solen tenir moltes amigues i fer-se confiança. I els enxampen.

Es veu -i crec que ho explica per experiència- que ambdós tipus d'homes, al llit, es conformen amb poca cosa. Perquè els pot més l'eròtica d'estar amb una noia jove. Per això la Gina els troba pràctics, suposo... I per això els aconsella.

Us imagineu Madonna acontentant-se amb poca cosa, ni al llit? Jo no!

I és que els llits són delicats. De fer, perquè no tinguin arrugues. I d'emplenar, perquè les nòrdiques són complicades. I de fornir, perquè les esposes resulten avorrides i les jovenetes compliquen la vida.