16 de març de 2019
16.03.2019

En Pere del Tennis: el bon tennista de la '6'

15.03.2019 | 23:51

Si l'Escola de Tennis del Club Tennis Manresa ha estat una escola de vida per a molts manresans i manresanes, bagencs i bagenques, en Pere Muxí Graell ha esdevingut el pare tennístic per a molts de nosaltres.

De bon fer, pacient, resilient, i sobretot amb ganes d'ensenyar aquest esport al llarg de més de 40 anys al club, «gaudint» a peu de pista del rigorós fred o la intensa calor del Pla de Bages durant hores i hores. La seva pista, la «6», per a ell era el seu petit país.

Allà, el Pere disposava i exercia el seu mestratge sempre sabent fer-nos passar una estona de bon gaudi amb aquell somriure i mirada sorneguera que desprenia. I una bona estona significava també fer-nos fer –si així ens ho mereixíem– unes voltes « en cuclillas» per la seva pista o tastar una de les seves exigents sessions de reflexos davant de xarxa.

Com a director de l'Escola de Tennis, des del 1996 va saber estructurar-la i donar-li, per primera vegada a la història del tennis manresà i bagenc, una visió competitiva de gran nivell, sense oblidar la base com a esport de lleure per als més menuts, i creant un planter cohesionat de monitors.

El Pere va començar al nostre club també des de la base a principi dels 70, fent de jove aplegapilotes i de «pister», però de seguida va mostrar facilitat per al toc de raqueta i amb el seu bon canell sabia fer-te moure pels quatre costats de la pista. Assolí el títol de monitor nacional i s'integrà com un soci més en els equips que representaven el nostre club per Catalunya.

Al Tennis, al seu club, en definitiva, el Pere va fer-se la seva vida, allà va conèixer la seva parella, la Dolors, i es feia estimar entre monitors i la resta de companys i companyes del club.

Ens queda per sempre el reconeixement merescut que els socis li vàrem fer per la seva jubilació el 2016, i l'homenatge que els seus tennistes li vàrem retre –amb passadís de raquetes inclòs– a final del 2017 a peu de pista. Com no podia ser d'una altra manera, a peu de la seva «6», batejada amb el seu nom per sempre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Consulta l'exemplar d'avui

Al quiosc del diari pots llegir en format digital l'edició publicada en paper. 

 
L'últim El més llegit