Cada dia costa més saber si segons quines notícies són realitat o ciència-ficció, o directament, pur surrealisme. Vegin. La ministra de Justícia d'Israel, Ayelet Shaked, protagonitza un espot electoral dels comicis generals del 9 d'abril. En blanc i negre, anuncia un perfum anomenat Feixisme, que, segons ella, és democràcia, se'n posa i anuncia canvis. I espera que la votin.

Seguim. El PP proposa que les immigrants sense papers que donin el fill en adopció no siguin expulsades d'Espanya,. És el mateix PP que proposa tornar a llei de l'avortament del 1985 o posar fi a les polítiques de gènere. El president del partit, Pablo Casado, va rectificar a posteriori i va acusar els mitjans de comunicació d'haver difós fake news. Ja ho va dir Gustavo Adolfo Bécquer: fake news ets tu: «¿Qué es poesía?, dices mientras clavas en mi pupila tu pupila azul.¿Qué es poesía? ¿Y tú me lo preguntas? Poesía... eres tú». Doncs això.

Entre la realitat i al ciència-ficció també hi ha el surrealisme. «Per primera vegada a la meva carrera professional, vaig veure l'odi reflectit en les persones que eren allà». Així ho declarava al Tribunal Suprem un encara terroritzat guàrdia civil que va participar en l'escorcoll fet el 2017 a la seu de l'empresa Unipost a Terrassa. Aquell dia apocalíptic els cotxes de la Guàrdia Civil van quedar coberts de clavells. I alguns testimonis es cobreixen de glòria.