L'Evangelista Joan ens relata en aquest text com, després de ressuscitat, Jesús s'aparegué a un grup de deixebles vora el llac de Tiberíades. Havien passat la nit llançant les xarxes des de la barca i no havien pescat res. En despuntar el dia Jesús es presentà dient-los: nois, no teniu res per a menjar? No, li respongueren. Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix, els va dir. I així fou. Tots van pensar: és el Senyor.

Em sembla molt important destacar, a partir d'aquesta escena, que Jesús continua sent el mateix després de la Resurrecció, encara que visqui una vida nova. Estima tendrament els apòstols, els va a trobar a la feina, dedica un temps a compartir-lo amb ells. Els ajuda a superar les frustracions, després d'una nit d'esforços sense cap resultat. Té en compte el seu cansament, i els prepara unes brases per a coure-hi els peixos i esmorzar.

En aquell moment Jesús va demanar a Pere, aquell que l'havia negat 3 vegades, que en nom seu prengués la responsabilitat de tirar endavant la comunitat dels deixebles. Pere estava exultant: «Amb Vós tot sembla tan natural i tan fàcil. És meravellós veure-us tan humà i tan proper un cop ressuscitat».

Quin és el missatge del text per a nosaltres? Que creure en Jesús Ressuscitat és:

-Anar fent realitat, d'una manera progressiva, la vida eterna.

-Esforçar-se per a viure una vida de comunió i d'amor a Déu i als germans.

-Aixecar-se amb esperança quan s'ha caigut pel cansament i el desànim.

- Perseverar malgrat les dificultats.

- Acceptar els límits d'un mateix.

- Creure que el bé triomfarà sobre el mal.

Com expressa tan bé Xavier Melloni, hi ha dimensions que s'estan gestant en aquesta vida que ens permeten passar a una altra. Però per això hem de saber deixar-nos anar, tot i que la nostra societat no ens deixa. Cal aprendre a desprendre's d'aquesta vida amb confiança. Estem gestant contínuament una altra vida dins de nosaltres, cada instant crea el següent. La nostra existència començarà quan s'acabi aquesta. No es pot dir millor.