04 de maig de 2019
04.05.2019
Regió7

Esmorzar a Tiberíades

03.05.2019 | 23:34

L'Evangelista Joan ens relata en aquest text com, després de ressuscitat, Jesús s'aparegué a un grup de deixebles vora el llac de Tiberíades. Havien passat la nit llançant les xarxes des de la barca i no havien pescat res. En despuntar el dia Jesús es presentà dient-los: nois, no teniu res per a menjar? No, li respongueren. Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix, els va dir. I així fou. Tots van pensar: és el Senyor.

Em sembla molt important destacar, a partir d'aquesta escena, que Jesús continua sent el mateix després de la Resurrecció, encara que visqui una vida nova. Estima tendrament els apòstols, els va a trobar a la feina, dedica un temps a compartir-lo amb ells. Els ajuda a superar les frustracions, després d'una nit d'esforços sense cap resultat. Té en compte el seu cansament, i els prepara unes brases per a coure-hi els peixos i esmorzar.

En aquell moment Jesús va demanar a Pere, aquell que l'havia negat 3 vegades, que en nom seu prengués la responsabilitat de tirar endavant la comunitat dels deixebles. Pere estava exultant: «Amb Vós tot sembla tan natural i tan fàcil. És meravellós veure-us tan humà i tan proper un cop ressuscitat».

Quin és el missatge del text per a nosaltres? Que creure en Jesús Ressuscitat és:

-Anar fent realitat, d'una manera progressiva, la vida eterna.

-Esforçar-se per a viure una vida de comunió i d'amor a Déu i als germans.

-Aixecar-se amb esperança quan s'ha caigut pel cansament i el desànim.

- Perseverar malgrat les dificultats.

- Acceptar els límits d'un mateix.

- Creure que el bé triomfarà sobre el mal.

Com expressa tan bé Xavier Melloni, hi ha dimensions que s'estan gestant en aquesta vida que ens permeten passar a una altra. Però per això hem de saber deixar-nos anar, tot i que la nostra societat no ens deixa. Cal aprendre a desprendre's d'aquesta vida amb confiança. Estem gestant contínuament una altra vida dins de nosaltres, cada instant crea el següent. La nostra existència començarà quan s'acabi aquesta. No es pot dir millor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit