20 de juliol de 2019
20.07.2019

El talent com a valor empresarial

20.07.2019 | 00:06

Que la digitalització i la revolució tecnològica en les quals estem immersos comporten una alteració del terreny de joc econòmic i social és evident. Que ara per ara és impossible mesurar quina serà la seva profunditat i fins on arribaran els seus límits, també. Però sí que sabem que el futur del desenvolupament a qualsevol lloc del món està estretament vinculat a la seva capacitat de cultivar i sobretot de retenir el talent.

Dins de la quarta revolució industrial, amb la digitalització i l'economia circular com a referents en un entorn de globalització i competitivitat, el talent és el gran valor empresarial. Quan parlem de talent, parlem de persones. Això exigeix professionals compromesos i amb altes capacitats, que puguin satisfer les necessitats de les empreses i amb la competència necessària per liderar aquesta necessària transformació. Talent, competència i lideratge són els intangibles més preuats per totes les organitzacions.

És cert que els perfils d'enginyers formats a les escoles d'enginyeria de Catalunya tenen un alt grau d'ocupabilitat, sobretot en les etapes inicials de la seva car-rera professional, però la realitat ens diu que existeix una certa desconnexió entre les institucions educatives i el mercat laboral.

La principal conseqüència és que les empreses no troben al mercat laboral tota la mà d'obra qualificada que busquen, que a més conviuen amb una «fuita de cervells» per part de joves professionals formats aquí i amb un enorme potencial, però que no veuen al país: ni les condicions laborals, ni el reconeixement, ni la projecció de vida que els ofereixen a l'estranger. En altres paraules, ni es troben els talents que necessitem, ni sabem retenir el talent que hem cultivat. Aquest és uns dels reptes que el nostre país ha de resoldre amb més urgència.

Les nostres institucions han impulsat el Consell de Formació i Ocupació amb aquest objectiu, el d'afavorir la disposició, retenció i creixement del talent al país.

Les empreses no poden limitar-se a jugar el paper d'ocupadores passives de capital humà preparat externament: si volen retenir i fer créixer el talent del qual disposen, hauran de fer un esforç i involucrar-se en la formació continuada dels treballadors, i generar una oferta formativa pràctica i aplicable al lloc de treball. Al cap i a la fi, cultivar el talent amb la formació continuada esdevé un repte i a la vegada un projecte de vida per als professionals, que no sols busquen una feina, sinó millorar les seves condicions laborals i personals amb el temps.

És un fet que les empreses que cerquen l'excel·lència, busquen i alhora atrauen el talent. Aquests professionals treballaran en un clima pro-formació, amb projectes engrescadors, amb companys de nivell, amb aposta clara a la innovació, al coneixement, i fruit d'aquestes sinergies, i sota un lideratge competent, l'empresa es reforçarà i creixerà. Es genera un feedback de talent. És a dir, la recerca de l'excel·lència en una empresa, té un efecte multiplicador; per tant, aconseguir talent és clau per afrontar el futur.

Per això, cal una reflexió urgent i conjunta entre empreses, serveis d'orientació i d'ocupació i xarxes d'ensenyament per generar noves fornades de professionals, i en especial els de les diferents branques de l'enginyeria, amb els coneixements i capacitats adequats. Perquè el que veritablement atrau les inversions productives no són sols les bones infraestructures, sinó saber que allà on vagin trobaran el talent que busquen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit