26 de juliol de 2019
26.07.2019
Regió7

Insultats al Consell Comarcal de l'Anoia

25.07.2019 | 23:18
Imatge de l'acte de constitució del Consell Comarcal de l'Anoia

Amb el crit de «fills de puta», «zorra» i «guarros», una trentena de persones convocades per l'ANC, el Casal Popular el Foment i Súmate van rebre diferents consellers i conselleres que assistien al ple de votació del Consell Comarcal de l'Anoia divendres passat. Es tracta d'una escena mai vista a la nostra comarca en els 40 anys que portem de democràcia municipal. I és una escena que no hem vist quan ERC i la CUP han intentat fer pactes amb el PSC mateix en alguns municipis o quan ERC ha obtingut una alcaldia de la comarca amb el suport de Ciutadans. Quin és el criteri de l'ANC per organitzar manifestacions? Les convoca a mida dels interessos, només, d'alguns partits?

Els qui tant s'omplen la boca amb la paraula democràcia farien bé de mirar-se al mirall i preguntar-se si insultar conselleres i consellers de diferents partits escollits democràticament pels ciutadans i ciutadanes de tot l'Anoia és la manera de defensar la democràcia. Això va de democràcia? Doncs el pacte que s'ha produït al Consell Comarcal entre JxCat i PSC-Candidatura de Progrés és democràtic i representa el poble. Representa el poble perquè aquest acord suma la majoria absoluta dels vots dels anoiencs i anoienques. I és un pacte que té com a objectiu millorar la vida de la gent amb actuacions en promoció econòmica, comunicacions, política social, educació, feminisme, LGTBI, transició energètica i tants altres reptes que té l'Anoia.

Un cop iniciat el ple, des de l'ANC es va interrompre diverses vegades amb l'objectiu de suspendre'l, el que suposa un precedent antidemocràtic inèdit a l'Anoia: impedir, amb crits, insults i xiulets, la constitució del govern d'una institució pública com és el Consell Comarcal és un precedent molt perillós. Vol dir impedir que més de 117.000 ciutadans i ciutadanes de la comarca tinguin un govern que treballi per ells i els representi. Llibertat d'expressió? Tota. Voler impedir l'elecció democràtica d'un govern elegit a partir del resultat votat a les urnes? Inadmissible.

Després del ple de divendres, instem l'ANC, el Casino Popular el Foment, Súmate i els membres d'ERC i la CUP que eren a la manifestació a reflexionar sobre quina societat volem i quina comarca volem. Quan l'únic argument polític és cridar «fills de puta», «zorra» i «guar-ros» a representants públics, vol dir que cal fer molta pedagogia del què és la política i la democràcia. Apropiar-se i repetir la paraula democràcia no et fa ser democràtic. El que et fa ser democràtic és expressar la teva opinió amb llibertat i, alhora, ser capaç de respectar les persones escollides a les urnes i el funcionament de les institucions públiques. Això sí que va de democràcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació

Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit