Us ben asseguro que el que podeu llegir a continuació, malgrat que pugui semblar increïble, és ben cert. No és cap broma, ni tampoc cap innocentada a l'avançada. Són notícies verídiques, fets reals, que han tingut lloc els darrers dies i de les quals alguns mitjans de comunicació s'han fet ressò. Per tal que tot plegat s'entengui millor he decidit reproduir literalment alguns redactats.

Primera sacrosanta notícia: el grup ultracatòlic Movimiento por España ha presentat una proposta per beatificar el dictador Franco. La líder del grup, Pilar Gutiérrez, ha escrit una carta als bisbes espanyols que diu: «Reverendo Monseñor, deseamos solicitarle en nombre de los 5.241 firmantes de nuestro Manifiesto Católico que presente ante la Santa Sede, junto con los demás obispos de España a quienes dirigimos este ruego, nuestra petición de abrir la causa de beatificación del siervo de Dios y de la Iglesia, Francisco Franco Bahamonde». Entre els miracles atribuïts al dictador hi consten la curació d'un gat, un premi de loteria de 100 euros a una dona en situació d'atur laboral que li va posar un ciri i va resar-li, la curació d'un gangli a una dona la germana de la qual va encomanar-s'hi davant el seu sepulcre, i que el dictador des del cel ha aconseguit aturar el procés d'exhumació de les seves restes al Valle de los Caídos. No és cap acudit, és textual. Transcric, també, literalment altres tipus d'arguments als quals fa referència l'escrit sol·licitant la canonització del dictador: «La magnanimidad con sus enemigos conmutando miles de penes de muerte; la paz social y unidad fraterna y política de los españoles; la regeneración moral de una nación; haber salvado a la Iglesia de su exterminio en España y Europa, etc.»

Apunt personal: no recomano la lectura de l'escrit perquè a més de marejar provoca força emprenyament. Un text terriblement ofensiu per a la gran majoria de ciutadans i ciutadanes d'aquest país.

Segona patriòtica notícia: a finals del passat mes de juliol, el grup municipal de Vox a l'Ajuntament de Múrcia va presentar una moció al ple ordinari per instar el govern municipal a vetllar i promoure el respecte a la bandera i a l'himne nacional. En el punt tercer de la moció s'hi pot llegir: «Instar al Gobierno Municipal a hacer sonar el himno nacional después de cada sesión plenaria, como símbolo de unidad y respeto a nuestros valores». I en el punt quart es demana: «Acordar la implantación de una bandera nacional en la Plaza Circular de un tamaño de 300 metros cuadrados convirtiéndola en la bandera más grande de España, y así mismo, hacer que el primer domingo de cada mes suene nuestro himno junto al izado de la enseña nacional y, a poder ser, que se lleve a término por la Comandancia Militar como sucede en otra ciudades, tal como Melilla».

Apunt personal: ara resulta que Vox de Múrcia vol competir amb el PP de Madrid per veure qui la té més gran... la bandera. La que oneja a la plaça Colón de Madrid té 294 metres quadrats (21 x 14) i pesa 35 quilos. El pal que l'aguanta té 50 metres d'alçada i pesa unes 20 tones. L'any 2001, quan va inaugurar-se la instal·lació, va tenir un cost econòmic de 378.000 euros. El manteniment també té un elevat cost, ja que diverses vegades a l'any cal refer-la per les ratxes de vent que la malmeten. L'any 2015, les obres de manteniment del pal que l'aguanta van ascendir a 14.000 euros.

Tercera ortogràfica notícia: el 43,65 % dels aspirants/es presentats a les oposicions per entrar al cos de la Guàrdia Civil no van aprovar la prova d'ortografia. Dels 23.096 candidats presentats, 10.081 van suspendre el test d'ortografia.

Apunt personal: això passa perquè en aquelles terres castellanes no «s'adoctrina» com caldria, a diferència del que succeeix en aquestes terres catalanes, on «l'adoctrinament» s'infligeix amb fanatisme, nocturnitat i traïdoria.