Soc dels que passen l'estiu a Manresa, no us equivoqueu, l'única raó per exercir d'estiuejant urbà és la feina; alguna vegada vaig pensar que quedar-me seria tranquil, relaxant i fàcil, gran error, perquè pot ser de tot menys el que havia pensat. Ara mateix trobaria pocs motius per renunciar a agafar la maleta, i d'aquests no n'hi ha cap que m'acabi de convèncer: fer topless a la piscina municipal; inscriure't a l'ajuntament per poder optar a una de les places convocades per a la brigada municipal del cementiri, que jo no sé si és gaire relaxant, però com a mínim hi ha l'atractiu d'un entorn laboral tranquil; practicar l' skateboard nocturn, que s'ha posat de moda a la pista de la plaça Sant Domènec i sembla que no et diuen res; fer turisme religiós i descobrir la Manresa ignasiana, com ja ha fet algun operador turístic italià, que al final si hem d'esperar al dos mil vint-i-dos serem dels pocs que no sabem el que tenim i, vistes les perspectives, després de l'efemèride continuarem sense saber-ho.

Si les vostres vacances depenien d'alguna notificació de Correos, podria ser que us hagueu quedat, perquè a hores d'ara hi ha quinze mil cartetes d'aquestes que no s'han repartit per manca de suplències, es veu que s'ho han gastat tot amb el nou logo. Si us agrada mirar obres, potser heu decidit invertir les vacances per seguir la construcció de la nova passera de Can Poc Oli, bon motiu tenint en compte que era una obra del pressupostos participatius del dos mil setze i tot just ara s'ha començat a executar, fins al setembre teniu feina a mirar. També poso a la llista els que hagin decidit invertir el seu temps a fer una sortida cultural a la nova Baixada dels Drets, poca broma, que veure aquesta meravella del disseny porta el seu temps, més que res perquè s'hi han deixat la funcionalitat, les escales mecàniques i els ascensors, i l'han convertit en una pista de pràctiques per fer l'ascens al Coll-baix. També podeu practicar el francès, vull dir l'idioma, que ningú malpensi, perquè n'hi ha pocs, però podria ser que, si us trobeu un turista despistat que s'ha perdut, sigui d'aquests. Només hi ha una fórmula per trencar la monotonia i viure l'emoció: agafar el cotxe per arribar a qualsevol punt esquivant tot el festival de carrers tallats per obres i millores de pavimentació; passa que això surt car, millor anar a Port Aventura, perquè al final acabareu estampant el navegador contra l'asfalt i pagant una picossada a la zona blava per aparcar; perquè sí, benvolguts ciutadans, un any més, per marcar la diferència, a l'agost aquí es paga, que les vacances d'EYSA bé han de sortir d'algun lloc.

Quan has fet un capmàs de tot plegat arribes a la conclusió que per gaudir d'un estiu motivador i engrescador, la maleta, carretera i manta... per a tota la resta: Manresa.