Les estrelles Michelin no són l'únic indicador de la bona cuina, ni a través de la llista d'aquesta guia es pot establir un rànquing dels millors, però sense cap mena de dubte és un bon indicador. Si quan es mira la llista de cuines i cuiners s'hi veu una bona representació és senyal que a la Catalu-nya Central té una sèrie de gent que està treballant bé en aquest camp. L'Estany Clar i Els Casals, al Berguedà, L'Ó, a Sant Benet de Bages, la Fonda Sala, al Lluçanès, són en aquests rànquing de l'estrella. Però, a més a més, del Moianès (Monistrol de Calders) també és un cuiner com Nandu Jubany, que té el restaurant, també a la guia, Can Jubany, i a l'Anoia s'ha d'apuntar el nom de David Andrés, fins fa poc al capdavant del restaurant Abac (tres estrelles), que dirigeix el manresà Jordi Cruz, i actualment xef del reconegut Via Veneto de Barcelona (1 estrella). I de Jordi Cruz encara haurem d'afegir que té el restaurant Angle, que dimecres va rebre la segona estrella. I la llista de la Michelin no és completa, segur.