15 de gener de 2020
15.01.2020

VINCULATS A LA CIUTAT D'ORIGEN

14.01.2020 | 23:01

A Manresa, com en moltes altres ciutats i pobles de Catalunya, des de sempre, però darrerament en progressió creixent, hi ha hagut ciutadans que, sigui per iniciativa pròpia o per circumstàncies sobrevingudes, han buscat i/o trobat la seva vida professional, familiar, vital, lluny de la ciutat.

Em compto entre els qui a la dècada dels 70 del segle passat vàrem fer aquest pas. I atès que érem un nombrós grup els que fixàrem la residència a Sant Cugat i rodalia, iniciàrem una trobada anyal pels volts de la Festa de la Llum, trobada que fèiem al Vallès i que tenia per objecte recordar els orígens, tot cultivant i ampliant el cercle de la nostra amistat.

Ja en el tombant de segle, i amb motiu d'haver convidat a la nostra trobada l'alcalde de l'època, se'ns va suggerir fer la propera trobada a Manresa. I en fer-ho vàrem decidir que aquesta trobada anyal fos oberta a tots els manresans d'origen amb independència del lloc de destinació escollit. D'aquí va néixer el nom de «manresans forans».

D'aleshores ençà hem mantingut les trobades anyals quasi sempre a Manresa. En contacte amb l'Ajuntament cada any escollim el programa cultural de la trobada. L'experiència ens ha permès seguir l'evolució de la ciutat.

Una part dels assistents ha estat assídua i una altra part ocasional, però la realitat és que la incorporació de nous forans és escassa i pràcticament nul·la en generacions joves.

Més enllà del valor històric i amical que té per als que com a comissió organitzadora mantenim aquesta trobada anyal, i conscients que en el format actual té un futur limitat i a la baixa, pensem que, més enllà del nostre grup, aquesta experiència de fer compatible interessos molt diversos, personals, professionals i culturals viscuts lluny de Manresa, amb l'interès i/o el vincle per seguir periòdicament la vida de la ciutat d'origen, podria ser posada en valor.

I hi donem voltes per intentar contrastar i compartir aquesta idea amb generacions més joves.

En tot cas deixem aquí les dades per a qui li puguin interessar:

- la trobada del 2020 serà el dissabte 15 de febrer a Manresa

- hi ha una web per informar-se de la trobada i del col.lectiu: www.gasco.cat/manresans-forans/ i una adreça electrònica per contactar amb nosaltres: manresans.forans@gmail.com.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Consulta l'exemplar d'avui

Al quiosc del diari pots llegir en format digital l'edició publicada en paper. 

 
L'últim El més llegit