Que estem davant una onada de rebrots de la covid-19 ja no ho pot negar ningú. ¿Que ens confinaran una altra vegada? Sembla que tampoc ho negarem. Però que tota la culpa és de la gent jove, doncs no ho tinc gens clar. Crec que estem davant un problema de solució difícil i que s'està intentant arreglar causant més conflictes i responsabilitzant qui no el toca. Es parla de discoteques, botellons i joves que es passen de la ratlla. Ja ningú recorda aquests vells sense mascareta que van ocupar els carrers en l'era del confinament, amb una barra de pa sota el braç i una bossa d'escombraries a l'altra. Hi ha responsables de totes les edats, però sembla que tot és culpa dels joves. Éssers despreocupats, egoistes amb ganes de sortir a beure i a qui els és igual matar els seus pares o avis.

No em sembla just. La gent jove s'ha portat molt bé durant el confinament i ningú ha pensat en ella. Horaris per als vells i horaris per als nens, però res pensat per a aquesta font d'hormones que és l'adolescència. No sé si vostès ho recordaran, però a mi de jove em deixaven un dissabte sense sortir i em sentia com si m'haguessin arrencat un ronyó. Crec, sincerament, que no solucionarem res tancant discoteques ni teatres. Bé, això dels teatres es mereix un article a part. ¿S'imaginen un lloc més segur que un teatre? On et passes dues hores sense parlar amb ningú, sense moure't i amb la distància de seguretat de dues cadires. És una pena que no puguem muntar el nostre teatre a casa. En canvi, la discoteca sí que la muntarem. ¿O es creuen que els joves deixaran de sortir, beure i tenir sexe? Perquè aquesta és una altra. Ningú ho diu, però el Tinder està al màxim de persones, de totes les edats, desitjant una relació sexual.

Els solters sortim del confinament amb moltes ganes de sexe i d'això no es parla en els telenotícies. Farem veure que això no passa. Ja poden tancar cines, teatres i discoteques, que seguirem estimant-nos en secret. Continuem contagiant-nos eternament fins al dia en què surti la maleïda vacuna. I quan aquesta aparegui al mercat, el meu gran temor és saber si ens convertirem en zombis o vampirs. Jo, si es pot, demano vampir.