L'Ajuntament de Navàs està avançant en la transformació de l'antic escorxador en un espai dedicat la cultura del vi amb una subvenció europea. L'objectiu del govern local és generar exposicions, tastos i tallers que atreguin l'anomenat enoturisme, una nova variant turística que té un seguiment creixent i que constitueix un públic objectiu clar per a les comarques d'interior. Navàs té tradició vinícola com en té tot el Bages, que havia estat la primera productora de Catalunya, però en la represa de l'activitat vitivinícola durant les darreres dècades ha estat un municipi que s'hi ha incorporat tardanament. Si Navàs consolida una oferta que converteix l'escorxador en l'espai de difusió i divulgació permanent del vi al Bages, el poble haurà ocupat lúcidament un espai que, per lògica, haurien hagut de reclamar Artés, centre tradicional del sector a la comarca, o Manresa, que hauria de voler treure rendiment de la seva posició com a capital d'una denominació. Navàs s'haurà avançat amb ple mereixement i cal confiar que faci de manera òptima una feina que beneficiarà el poble en particular i la comarca en general.