27 de setembre de 2020
27.09.2020
Regió7

Odiosa normalitat

26.09.2020 | 23:49
Odiosa normalitat

Deu ser normal que el president del Govern i una presidenta autonòmica se citin per carta per coordinar-se contra la pandèmia. Sis mesos després del tsunami que ha arrasat vides, negocis, llocs de treball i il·lusions, fins i tot ens conviden a celebrar que per fi es veuen cara a cara. Déu n'hi do!

Deu ser normal que el president d'una altra comunitat, històrica en aquest cas i amb aspiracions de volar sola, s'enroqui a donar-se cops de cap contra el que anomena Estat i arrossegui milions de compatriotes -de la seva corda i dels que no ho són- a la interinitat. I tot per negar-se a retirar una pancarta. Quins collons!

Deu ser normal que la justícia destapi operacions clandestines ordides, gairebé des de la taula del Consell de Ministres, per sabotejar les investigacions sobre el finançament fraudulent d'un partit. A veure si ara l'àngel Marcelo té superpoders per desimputar...

Deu ser normal que en ple estiu tot un excap d'Estat abandoni el país perseguit per sòlids indicis de delictes econòmics, es refugiï en una satrapia petroliera i no passi gran cosa. Ho va sentir molt, s'havia equivocat, però ha tornat a passar... Deu ser normal que d'un temps ençà els admiradors -i nostàlgics- de Franco estiguin colonitzant -i contaminant- el debat públic i que un munt d'espa-nyols els donin suport en l'embrutiment del seu discurs. ¿Que potser la història no ens ha ensenyat res...?

Deu ser normal, si busques consol per allà fora, topar-te amb un primer ministre -amb pinta de bufó- que es passa per l'arc de triomf un acord internacional que ell mateix ha firmat, com qui sent ploure. «Quo vadis, brother...?».

Deu ser normal que al país més poderós del món hi hagi un individu que, a més de mentir de manera compulsiva i insultar els seus adversaris, es fiqui amb la ciència i els científics quan travessem la pitjor emergència sanitària de l'últim segle. No hi ha vacuna possible contra tanta estultícia... bé, sí: els vots. Resumint: si tot això també és nova normalitat, jo m'es-borro. I que consti que no he parlat de Messi ni de Bartomeu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital.