Sí! dos més dos són cinc segons uns matemàtics marxistes; la forma geomètrica del planeta Terra és quadrada segons uns científics separatistes; la poma que Eva va donar a l'Adam era d'un arbre fruiter català independentista, etc. Evidentment aquestes estupideses no són verídiques, són de collita pròpia.

Les bestieses que segueixen a continuació, però, no són inventades, són collita de Vox: el feminisme és un postulat totalitari, lliberticida i supremacista; l'independentisme és una màfia separatista, delinqüent i criminal; l'immigrant no és el mateix el procedent d'un país germà hispanoamericà que l'immigrant procedent de països islàmics; la llei de violència de gènere acaba amb la igualtat davant la llei entre dones i homes perquè és anticonstitucional, etc.

Podria continuar escrivint moltes més tonteries d'aquest estil però amb aquesta petita mostra ja n'hi ha suficient. Algunes barbaritats a base de anar-les repetint insistentment acaben per colar i ensarronar a la gent.

Fa uns dies Vox va presentar una moció de censura. Una moció buida d'alternatives de govern però plena d'odi, desqualificacions i insults. Creien que xumant càmera durant un parell de dies obtindrien una sucosa rendibilitat política però l'aquelarre parlamentari se'ls va girar en contra i qui se'n va beneficiar va ser el seu rival dretà del PP.

Les intervencions estel.lars del «show» les van protagonitzar el mestre de cerimònies Ignacio Garriga i l'actor principal Santiago Abascal. Amb una barroera coreografia l'actuació va provocar indignació. Com ja es habitual van recórrer al seu manual de mala educació per recitar una llarga lletania d'injúries adreçades als discrepants amb la seva ideologia. Entre els disbarats proferits pel «showman» Abascal n'hi havia d'espaterrants. Dirigint-se als diputats/des de la cambra, amb un posat seriós i sense enrogir de vergonya, va profetitzar: «els avanço una predicció. Si els renegats aconseguissin algun dia trencar Espanya ?cosa que no passarà? només aconseguirien crear la república islàmica catalana». Encara que sembli increïble és veritat. Aquesta perla dialèctica pot visualitzar-se a «YouTube».

Per cert, l'Abascal sempre alliçonant a tothom i ara resulta que es compra un xalet amb una hipoteca de 736.000 euros (122 milions de les antigues pessetes) i s'oblida de declarar-ho al Congrés. La normativa de la cambra parlamentària obliga als diputats/des a actualitzar la declaració de bens quan té canvis significatius.

Per cert, l'abril del 2013 l'Abascal va ser nomenat director de la «Fundación para el Mecenazgo y Patrocinio Social» de la Comunitat de Madrid. A la Fundació hi treballaven dues persones, ell i un altre. La Fundació amb escassa activitat va tancar la paradeta a principis del 2014. El seu sou brut anual era de 82.491 euros (13,7 milions de les antigues pessetes).

Per cert, segons el diari d'economia «Expansión», l'any 2019 Vox va tancar l'exercici amb un benefici net de 5,2 milions d'euros (865 milions de les antigues pessetes). Una empresa política força rendible.

Els grollers espectacles de Vox haurien de fer reflexionar als electors que el continuen votant. La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya pronostica que a les properes eleccions del 14 de febrer Vox entrarà al Parlament català amb almenys 4 diputats.

Fa uns mesos el prestigiós diari «The New York Times» en un article qualificava a Vox com «la pitjor dreta espanyola des del retorn de la democràcia, la més banal i perillosa». Amb motiu de la moció de censura el diari «La Vanguardia» encapçalava la seva edició digital amb aquest titular: «la pitjor dreta del món està a Espanya».