Quan era petit em cantaven una cançoneta que deia: El general Bum-Bum quan se´n va a la guerra, damunt del seu cavall fa tremolar la terra... el cavall és de cartró, que no espanta ni fa por. Me l´ha recordat el general Francisco, Paco per als amics, que aquesta setmana ha estat notícia amb altres col·legues seus de l´exèrcit de l´aire, jubilats o a la reserva, tots ells membres d´un xat amb alt contingut de pornografia feixista.

El general Paco i la seva colla de carallots enyoren la guerra, per això i per l´amor que diuen que tenen a la llibertat, la seva, perquè amb aquesta s´acaba la dels altres, pensen que Espanya està plena de gent ingovernable que cal culturitzar, però, és clar, amb l´esquerra és impossible fer-ho; una altra cosa seria que els màsters de la dreta, extrema i no tant -als quals l´estupidesa mai els ha fet intel·ligents però les pistoles els fan valents-, ens poguessin alliçonar en els nobles arguments de la sagrada i garrula unitat nacional. Per fer tremolar la terra han agafat el cavall encartonat, han tret de l´armari els uniformes empolsinats, i més patriotes que la truita amb patates o el carajillo de Magno, no s´han tallat un pèl proposant la solució final a tots els nostres problemes: començar a afusellar vint-i-sis milions de fills de puta.

Poca broma, el que aquests degenerats senils han vomitat en la intimitat del xat, escampant la merda amagada sota la catifa de la transició, és ni més ni menys que una proposta de genocidi. Aquesta gent que, segons va dir VOX al Congrés de Diputats, són la seva gent, no espanten ni fan por; però ara mateix l´Espanya del govern més progressista de la història hauria d´estar ensorrada en una tràgica preocupació. Un país que ha empresonat o exiliat artistes per cantar que l´estafador emèrit és un xoriço, però permet que uns uniformats susceptibles de ser jutjats per rebel·lió, apologia del terrorisme o delictes d´odi, en surtin impunes amb una fiscalia i un cap d´estat coronat que callen i atorguen, no hi són ni se´ls espera, és un país que preocupa. Que continuïn condecorats, gaudint dels seus privilegis i amb generoses jubilacions pagades pels nostres impostos, els dels que volen afusellar també, en lloc de ser expulsats de les forces armades i desautoritzats, emprenya. Ara bé, que gaudeixin de la llibertat d´expressió que els permet parlar d´actes criminals, gràcies als que en el seu moment ells mateixos van fer afusellar, revolta.

Avui mateix, la cançó no podria tenir cap altre final que no fos aquest: Ram-pataplam, pataplim-pataplam, la justícia condemna el general Bum-Bum. En cas contrari serà impossible frenar tots els hereus i seguidors repartits per l´aparell administratiu de l´Estat, i d´aquí a la monarquia platanera hi ha només un pas.