Ens imaginem un Nadal a les fosques? Aquests dies que la ciutat va despertant i es va guarnint per un escenari de celebració d´una de les festivitats més antigues de la nostra tradició cultural es genera un debat, en les circumstàncies en què ens trobem, sobre la necessitat i/o conveniència d´instal·lar aquests guarniments, com ara la il·luminació nadalenca.

Es legítim i, com tot debat, necessari i saludable. Des del sector privat que es dedica a l´activitat comercial i de restauració, es continua fent un esforç molt important per tal d´ambientar-nos els carrers, un esforç al qual contribuïm des les administracions locals, també l´Ajuntament de Manresa. I en aquests moments que alguns ho qüestionen, el sector comercial ho reivindica més que mai, perquè tots necessitem i desitgem que la gent surti i gaudeixi de la ciutat. Justament aquest any més que mai, pensem que és important sumar aquests esforços perquè ja sabeu què diuen, que economia i estats emocionals van de la mà.

Per tant, és moment de fer brillar ulls, vestir de màgia i aixecar la moral. Moments de convidar a sortir de casa, de passejar-nos redescobrint indrets, carrers, comerços i restaurants de la ciutat. I no cal dir-ho, aixoplugar-nos una estona de la pluja ben assegudes en una cafeteria o buscant ja entre les botigues un regalet a fer. I sí, en moments difícils, fins i tot per les persones que tindran menys oportunitats de sortir de la ciutat o d´anar a comprar, regalem-los una Manresa màgica i una ciutat que els faci somniar i aixecar els ulls a la recerca d´esperança i de noves oportunitats. Ho aconseguirem si plegats som capaços de generar un escenari per fer de Manresa un centre comercial clau de la Catalunya Central.

Ens hem de cuidar els uns als altres, amb música, llums, somriures€ i retornant l´esforç humà i econòmic i la cura que ens tenen si comprem en comerços de casa. Com sempre, però enguany més que mai. Que corri la màgia, la solidaritat, i damunt les mascaretes puguem retrobar ulls brillants, còmplices i encuriosits.

Segurament tots estaríem d´acord que fan falta una gran quantitat de recursos econòmics per ajudar les persones i les activitats afectades per la pandèmia. I en això es treballa i s´ha treballat. La dinamització nadalenca que ens posa llums als diferents carrers i que es reforça des de les diferents administracions locals també pretén reforçar aquesta reconstrucció de l´activitat econòmica, que al capdavall ha de repercutir en manteniment dels llocs de treball i de la idiosincràsia de la nostra ciutat.

Tant de bo aquesta llum que il·lumina la nostra ciutat ens ajudi a cadascú de nosaltres a trobar també la llum que ens porti a una situació millor!