D el Harrry´s Bar de Venècia a tot Itàlia, Àustria, Alemanya, etc. l´Aperol sol, com a aperitiu, o combinat a l´Aperol Spritz, està esdevenint un dels còctels o aperitius més populars arreu del món.

Aquesta beguda alcohòlica ita- liana, Aperol (marca registrada), va ser produïda en els seus orígens pels germans Barbieri a principis del segle XX, en l´escaiença d´una Exposició Internacional a Pàdua. En l´actualitat, el Grup Campari és l´encarregat de la seva producció i comercialització. Campari, en certa manera, està arrabassant a Martini els favors del públic.

Amb un contingut alcohòlic de l´11%, els ingredients principals d´aquesta beguda són, entre altres, la genciana, la quina, la taronja amarga i el ruibarbre. La casa, és clar, no vol desvelar el seu secret, gelosament guardat. El seu color és d´un taronja lluminós, amb complexes aromes d´herbes i certs matisos de vainilla, de cítrics i d´amargor, com s´escau en un aperitiu italià.

L´Aperol té un sabor alhora complex i subtil. Gràcies a la seva gran versatilitat s´ha convertit en una de les begudes espirituoses més venudes a Itàlia, amb un creixement imparable tant al país alpí com a l´estranger. Es diu que el seu consum es va disparar amb la crisi, ja que la gent no gastava tant en àpats i els substituïen, quan sortien, per un aperitiu o còctel.

Encara que se sol prendre d´aperitiu, també es pot fruir-ne com a còctel durant la nit. El combinat més famós de què forma part com a ingredient és l´Aperol Spritz, que en països com Alemanya i Àustria s´ha convertit en un autèntic aperitiu de culte.

Durant els anys 60 i 70 la seva fama va augmentar gràcies a campanyes publicitàries molt populars a Itàlia.

El 1995 Barbero 1891 va treure al mercat Aperol Soda, una versió de la beguda que tenia únicament el 3% d´alcohol. Es va comercialitzar en ampolles de 12,5 centilitres, i era ideal per ser consumida per una sola persona, com si fos un refresc. Actualment segueix sent molt popular a Itàlia, Suïssa i Àustria.