El món de l'espectacle, igual que tots els sectors empresarials que viuen del públic, segueix patint les conseqüències d'un vaivé de decisions administratives que, a conseqüència de la pandèmia, se'ns imposa en funció del puja-i-baixa d'infectats que es van generant cada setmana. Uns, nosaltres, els catalans, utilitzem l'alarma per endavant i s'ha recorregut al «per si de cas» molt abans que a Madrid, on la presidenta autonòmica s'ha posat la gorra de perdonavides i ha aguantat tant com li ha semblat tancar locals d'oci, teatres i llocs públics.

Ara, que semblava que amb l'arribada de Nadal les coses milloraven i la permissió, fins i tot a Catalunya, seria més laxa, comencen a retrunyir els tambors anunciant que el virus torna a la càrrega i l'acollonament comença a apoderar-se dels que posen les normes, fins al punt que Pedro Sánchez va advertir la setmana passada que autoritzaria les comunitats a reconsiderar les mesures anunciades. Mentrestant, preguntem als nostres polítics, com a la nadala: ¿quines noves ens porteu? Als carrers, la vida segueix. Tot i que alguns planifiquen les festes pensant que això ja va a millor, la majoria caminem preparant unes festes versió senyoreta Pepis, i ens veiem forçats a escollir quins familiars entren dins la quota dels 10 permesos, un fet que, per cert, ens dona una idea del rànquing que ocupem dins la família. En el moment de publicar-se aquest article, ignoro si les coses hauran empitjorat i el Govern de la Generalitat haurà fet marxa enrere. És probable. Mentrestant, els teatres, al 50% de l'aforament, estan ocupats amb un públic amb ganes de riure i disfrutar.

Per cert, tinc una pregunta per a alguns polítics, o fins i tot per a ses majestats els Reis, no els mags, els reals: ¿No podrien, al més pur estil Manuel Fraga Iribarne a Palomares, demostrar a la ciutadania que entrar a un concert o obra de teatre no és perillós? ¿Per què algun ministre, president autonòmic o fins i tot els Reis mateixos no ocupen un seient en algun teatre, com volent dir que la cultura no contagia?