Ens ha deixat, en Jordi, tot just quan acabava de fer el traspàs de la direcció al CAT, Centre Artesà Tadicionarius de Gràcia de Barcelona, era un home que no parava mai dels mais, sempre atrafegat. Sallentí de naixement, va fer un CD de música de la seva ciutat, que avui es molt difícil de trobar. El visitava de tant en tant al bar del CAT, quan hi havia programació extraordinària com la visita de l'Angelo Mareca «lo Barber de l'Alguer», o també quan Marcel Caselles, «el Pipes» per als amics, feia uns concerts. Coincidíem, evidentment, al jardí de l'Ateneu Barcelonès. Era l'anima de la música de la Mercè, la patrona de Barcelona, quan dirigia ell, tota la plaça de sant Jaume restava bocabadada. Amb el grup El Pont d'Arcalís va enregistrar el CD Balls i Cançons del Pirineu una de les cançons fou el Pasdoble d'en Tosquiets de Berga, durant dècades el mateix Tosquiets va tocar-la amb el seu acordió arreu on el contractaven, ara és una peça fonamental per a tots els grups de folk actuals que en els seus balls populars on mai pot faltar.

Però, com a berguedà, el que més m'encantava era la seva predisposició de sempre per tot el que fos la música de la nostra Patum. Amb el Grup Coses a l'any 1978 va editar el long play Perquè no s'apagui l'aire, la seva primera peça dita L'Estatut hi ha una versió preciosa de quasi totes les peces de la Patum. Per sort a l'any 2005 aquesta antologia de cançons es va reeditar en un CD, que vaig poder adquirir al mateix CAT a Barcelona. Ara aquest CD, de la versió de 1978, que va fer un esclat d'admiració quan es va editar per primera vegada amb la seva reedició va seguir sent un èxit espectacular.

Quan el sempre recordat i enyorat Ricard Cuadra, la Generalitat li va enregistrat amb la Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga: La Patum, música oblidada, per la casa de discs barcelonina TRAM vàrem anar a visitar al Jordi Fàbregas al CAT per demanar-li de fer el primer concert de Patum, de la Banda de l'Escola, ell va donar tota mena de facilitats i ajuts, i és clar, el concert segueix fent-se anualment, si no hi ha el covid (com l'any passat) o el CAT no fa reformes. S'ha de destacar que Gonçal Mazcuñán, aleshores director de Regió7, a l'any 1978, va adjuntar amb el diari de la Patum d'aquell any quatre peces del CD de Ricard Cuadra: La marxa de la Patum, El Ball de l'Àliga, La Patumaire i Ella s'ho pensa. Fàbregas fou un entusiasta de la música patumaire i de la seva divulgació, és que la música de la Patum, entenent-la amb la seva globalitat, és la millor recopilació de musica popular dels Països Catalans.

Al mateix moment d'assabentar-se de la seva mort, una bona colla d'amics seus, ho podeu consultar a les xarxes socials, li van fer un concert d'homenatge i record al CAT, el dilluns següent, el 25 de gener, a la plaça de Gràcia, un concert de record i homenatge, com els de cada dilluns en record dels presos polítics catalans.