Anem a unes eleccions al Parlament, enmig de la pandèmia, per referendar si volem seguir amb un model de govern que des de fa 10 anys no ha trobat solucions ni als propis reptes i promeses que s'ha marcat en el terreny nacional, ni ha posat al capdavant de la seva prioritat, millorar la vida de la gent en el terreny d'allò concret.

Per aquest motiu, som molts i moltes que tenim clar que no podem seguir així i per això volem que hi hagi un canvi en la governança del país.

Però quin canvi? Doncs un canvi a l'altura del que mereixem. Canvis en el nostre autogovern, que, sense deixar d'aspirar al màxim , no es paralitzi i tingui capacitat de pactar i negociar millores en el terreny del finançament i les inversions, canvis en l'economia i en el nostre model productiu, qüestió especialment important en un territori com el nostre que es troba greument afectat per la crisi de l'automoció i per pèrdua de pes industrial. Com és possible que el Govern actual no hagi desenvolupat cap aspecte del Pacte Nacional per la indústria que ell mateix va signar? Per suposat, canvis en la nostra sanitat i educació públiques, dotant-les del finançament necessari.

Aquest anhel per un país millor s'ha vist travessat aquest últim any per una pandèmia, que ha fet més difícil la feina del Govern, no es pot negar. Però també ha posat sobre la taula totes les reformes que cap dels governs anteriors, en aquests 10 anys , sigui en solitari amb Convergència (ara JxC) o en fórmules de coalició amb ERC, mai s'havien atrevit a dur a terme. I per això ha esclatat amb més força l'emergència sanitària i econòmica.

Avui, queda clar que un país no pot viure només de promeses. La pandèmia ha trastocat tot, però també ens ha permès guanyar nous consensos socials com la necessitat de blindar el dret a la salut o la importància d'un model productiu fort. I també ens ha demostrat que els mateixos que ens han portat fins aquí no seran els que ens en trauran. Per això, ara, necessitem un altre govern, un govern que sigui capaç de fer polítiques progressistes perquè, si no, ens en sortim totes, no se'n surt ningú.

Cal que Catalunya obri, doncs, un nou cicle polític per poder fer, també des de la Generalitat, les polítiques d'escut social que ja s'estan fent des dels governs de coalició d'esquerres a l'Estat i Barcelona. Qui voti a En Comú Podem sap que el seu vot servirà per fer possible aquestes majories de progrés. Són l'única esquerra que és clara en què els seus vots no serviran per mantenir JxC al Govern o per fer-hi entrar Ciutadans.