26 de febrer de 2021
26.02.2021
Regió7

Una Aliança Catalana

25.02.2021 | 21:51
Una Aliança Catalana

Catalunya s'extingeix. La caiguda de l'ús social del català és alarmant. La nostra llengua ha passat de ser la llengua habitual de gairebé el 90% de la ciutadania a principis del segle XX a veure's reduïda al 36,10%, segons l'últim baròmetre d'usos lingüístics. Una dada preocupant que s'agreuja entre els joves, que malgrat haver-lo estudiat des de ben petits, no l'utilitzen. Si a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona menys del 15% de les converses del pati són en català, vol dir que els fonaments del nostre sistema educatiu no garanteixen que la llengua pròpia de Catalunya pugui continuar sent-la.

El catedràtic Josep Maria Virgili assegura que el català desapareixerà si no canviem el rumb actual de la Nació catalana. Des de la Generalitat, cal fer del català una llengua d'ús imprescindible per desenvolupar-se a Catalunya, frenant així el procés de substitució lingüística que patim. Amb atogar-li el caràcter d'única llengua oficial no n'hi ha prou, tal i com bé afirma el col·lectiu Koiné.

El català s'apaga perquè no hi ha una defensa explícita del llegat cultural i dels valors que han sostingut Catalunya durant les últimes dècades. Tenim una classe política més preocupada en alimentar les estructures dels seus respectius partits polítics que en la defensa de l'element que ens relliga com a poble: el català. L'exemple més recent són els fets del Primer d'Octubre de 2017 i la immensa aixecada de camisa que va suposar la suspensió dels efectes d'una falsa Declaració d'Independència que durà 8 segons. Els dirigents processistes ens van fallar, van abandonar el país i van col·laborar metòdicament amb les autoritats espanyoles. Recordeu el paper d'Elsa Artadi i Pere Aragonès durant l'aplicació de l'article 155?

Paral·lelament, el teixit industrial català no ha parat de desfer-se davant de la negligència dels nostres governants. Aquest fet, sumat a l'augment de la delinqüència i la criminalitat als carrers, les okupacions i la creixent immigració il·legal que pateix Catalunya, provoquen un còctel perfecte per conduir Catalunya cap al precipici: l'extinció d'una comunitat nacional, l'absència de llei i la desprotecció per atraure inversions.

El resultat d'aquest 14F ha suposat que el vot a candidatures suposadament independentistes hagi sobrepassat per primer cop el 51%. Així, superada aquesta altra fita, fan servir com a cortina de fum les protestes per l'empresonament d'en Pablo Hasél (sobrenom artístic d'en Pau Rivadulla), que s'estan convertint amb la post-campanya electoral de la CUP en contra dels Mossos, per obviar la victòria processista en vots i en escons i continuar frenant la independència.

Sílvia Orriols, regidora i promotora d'Aliança Catalana, fa una crida per salvar Catalunya, aturar el procés de descomposició nacional aconseguint una majoria parlamentària per declarar la independència i aconseguir així el màxim nivell de vida per als catalans. Catalunya ha de tornar a ser lliure, rica i plena!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit