27 de febrer de 2021
27.02.2021
Regió7

Una pinça solidària

26.02.2021 | 22:44
Una pinça solidària

Especialment en temps difícils, la solidaritat i la col·laboració són unes bones armes. I crec que al Berguedà en som, de solidaris. Ho hem demostrat en diverses ocasions. I que la col·laboració dona resultats positius, a qualsevol nivell entre tot tipus d'entitats i administracions, està més que comprovat.

Bon exemple d'això va ser la Covidrun Berguedà, una jornada esportiva solidària que es va celebrar l'abril passat en plena pandèmia i que va recaptar 35.000 euros per a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. L'esdeveniment, pel que van unir esforços gairebé totes les entitats i clubs berguedans, a més del Consell Comarcal, és un dels èxits de solidaritat comarcal que va ser especialment sentit, no només pels bons resultats, sinó pel fràgil moment en què es va celebrar, quan no es veia cap llum al final del túnel.

El mes de març que estem a punt d'estrenar ens brinda una nova oportunitat per demostrar que sí, que entre tots arribem més lluny. En aquesta ocasió, la proposta ve de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, l'entitat que treballa per contribuir al projecte de vida de les persones amb diversitat funcional i les seves famílies a la comarca.

Sota el lema «14-M, accions de solidaritat», l'associació ha organitzat una marató solidària que inclou multitud d'accions: des d'una subhasta d'art a la venda de dolços solidaris passant per l'exposició i venda de dibuixos fets pels nois i noies de la mateixa entitat o la possibilitat d'adquirir un dorsal per «sumar quilòmetres per a la discapacitat intel·lectual».

La recentment creada Federació del Comerç Berguedà, un exemple més de col·laboració comarcal i que agrupa totes les unions de botiguers i comerciants berguedanes, s'estrena participant també en la iniciativa, involucrant els seus prop de 350 establiments. Tampoc podia faltar a la cita l'incansable equip de Televisió del Berguedà, amb un programa especial sobre l'esdeveniment.

Amb tot, una acció que es concentrarà el dia 14 de març però que ja comença el proper dilluns, dia 1, i que agrupa, de nou, entitats, administració, empreses i societat civil.

Entre tots els serveis que ofereix, l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà atén més de 400 persones de tota la comarca. L'entitat ha passat temps difícils, després de la crisi econòmica que va viure l'any 2019. En aquell moment, les institucions comarcals i la societat civil es van conjurar per ajudar a resoldre una situació molt complicada, que posava en perill real la viabilitat de l'associació. Actualment, malgrat s'hagi aconseguit revertir la problemàtica, malgrat ja no sigui notícia, la realitat continua sent complicada i la necessitat d'obtenir recursos segueix vigent.

L'emblema de la campanya és una pinça d'estendre. Una pinça solidària que t'animo a enganxar-te, col·laborant en qualsevol de les activitats que ens proposen en aquesta marató. Una vegada més, demostrem que sí, que entre tots som més forts. La causa s'ho val.

www.14m.cat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Club Subscriptor Regió7

Avantatges i ofertes

Consulta les promocions exclusives vigents per als subscriptors de Regió7. 

 
Quiosc Regió7

Subscriu-te a Regió7

Descobreix una manera diferent de llegir l'edició en paper del diari amb la nostra versió digital. 

 
L'últim El més llegit