Regió7

Regió7

Jordi Molet

Diferències entre socis

AJxCat no estan a favor de la taula de diàleg ni d’ajudar a mantenir el govern del PSOE. Estan convençuts que la via negociadora no ha servit per res i, per aquest motiu, volen tornar al punt de partida, amb un nou full de ruta per aconseguir la independència, això sí, aquesta vegada sense posar terminis. Així de clar ho van manifestar al Congrés que van celebrar el passat cap de setmana a l’Hospitalet de Llobregat.

Consideren que el Govern central no s’ha pres seriosament la taula de diàleg i que la promesa de reformar la llei de Rebel·lió i Sedició continua al calaix de les bones intencions, però que no hi ha voluntat de tirar-la endavant.

Ben diferent d’ERC que confia en la via negociadora i en aconseguir la desjudicialització de la política, tal com s’ha demostrat en la reunió mantinguda entre els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonés.

El problema és que ERC i JxCat formen part del mateix govern i se suposa que en qüestions estratègiques d’aquest calibre haurien d’estar d’acord. Però no, no hi estan. Ni en aquesta qüestió ni en d’altres que també afecten la governabilitat del país. Tot i això, continuen compartint el poder.

Compartir l'article

stats