Regió7

Regió7

IN MEMORIAM

Josep Font i Soldevila navega cap a la seva Ítaca

El dijous 28 de juliol passat va morir Josep Font i Soldevila a l’edat de 71 anys. Havia nascut a Manresa, però portava més de 40 anys residint a la urbanització santfruitosenca de les Brucardes. Era casat, tenia 2 filles i 2 nets.

Josep Font fou professor de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa, tenia Càtedra d’Enginyeria de Mines i Màster en Enginyeria dels recursos naturals a l’EPSEM. Expert en Hidrogeologia. Fundador de la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura el 1994, codirector de l’Exploratori dels Recursos de la Natura, i va ser guardonat, conjuntament amb Dolors Grau Vilalta, amb el premi Medi Ambient 2017 de la Generalitat de Catalunya en la modalitat de Recerca, Desenvolupament i Innovació, com a Grup de Recerca Exploratori de la Universitat Politècnica de Catalunya, pel projecte «SAVEnergy: foment de l’estalvi d’energia a les llars dels joves de Secundària».

Font fou regidor d’Ensenyament, Medi Ambient i Turisme a la legislatura 1995-1999, que va formar part com a independent a la llista de l’alcalde Ignasi Sala Guitart. També fou membre del Consell Comarcal del Bages. Implicat amb el Centre de Cooperació i Desenvolupament de la UPC, va dirigir projectes a Amèrica del Sud i a l’Àfrica i va crear una ONG a Manresa (AMIT), relacionada amb temes de mineria.

Una altra de les seves grans passions fou la navegació, que es va afeccionar de petit quan vivia a la colònia Jorba i jugava al riu Calders, on es construïa petites barques amb troncs, canyes i lones. D’adult va portar la seva afició fins a la badia de Roses, que regatava amb un petit veler. L’any 2010 va participar a la regata Grand Prix Atlàntic 2010, una travessia entre Espanya i la República Dominicana, amb el veler Infoveleros junt amb cinc companys més, i van aconseguir classificar-se en tercer lloc, després de 33 dies de navegació.

Josep Font Soldevila era una persona molt forta, com ho demostra que, malgrat la seva malaltia ja en fase terminal, va voler realitzar, fa unes setmanes, el seu últim gran desig, travessar navegant el Mediterrani fins a l’illa grega d’Ítaca, acompanyat de la seva esposa i uns amics. Somni que va realitzar.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui dissabte, a les 12 del migdia, al tanatori de Mémora de Manresa.

Compartir l'article

stats