Regió7

Regió7

L’EVANGELI

Sant Ignasi, un exemple de vida per als nostres temps

Fa uns quants dies que s’ha tancat l’Any Ignasià amb motiu dels 500 anys de la conversió de sant Ignasi i la porta santa que és situada al santuari de la Cova de Manresa. A Manresa estem commemorant enguany la seva estada a la ciutat que va durar 11 mesos i que va deixar una important petjada. Amb aquest motiu, vull aprofitar per posar sant Ignasi com a exemple de fidelitat, compromís, confiança, responsabilitat, pau, fraternitat i d’ajuda a l’altre. En resum, d’amor a Jesús i d’entrega envers la construcció del Regne a la terra que són els temes de l’Evangeli d’aquest diumenge.

En l’Evangeli de Lluc, Jesús ens presenta tres breus paràboles per fer-nos entendre millor el seu propòsit i missatge: els criats que esperen a la nit la tornada del seu amo, la irrupció inesperada del lladre a la casa i l’administrador diligent. En aquestes tres escenes, el tema és el mateix: l’esperança i dinàmica del Senyor. Posar Jesús en el centre de la nostra vida i l’acció en funció de la construcció del Regne de Déu aquí a la terra.

Déu confia tant en nosaltres que es complau a donar-nos el Regne. A la confiança de Déu en nosaltres, cal que hi responguem de forma responsable actuant d’acord amb els valors de l’Evangeli per a la construcció del Regne a la terra. Durant la seva estada a la capital del Bages, Ignasi ho comença a practicar. Fent un viatge introspectiu que el porta a enfortir la seva vocació religiosa. A Manresa dedica moltes hores a la pregària, demana almoina, ajuda els pobres i també els instrueix en la fe, fent el que seria com una mena d’assaig dels seus Exercicis Espirituals.

Per això, sant Ignasi esdevé un referent de transformació i valors per a tots nosaltres, ja que ajuda a canviar el món, de manera que tots puguem participar de forma justa i equitativa dels béns que Déu ens ha regalat. I en no ser aliè als dolors i patiments del nostre món, sant Ignasi ho va viure donant una resposta generosa per ajudar a transformar el nostre món en un món diferent, més just i solidari. Aquesta és l’única manera de viure l’Evangeli i portar el Regne de Déu a la terra, a través del servei als altres.

En definitiva, fem com feia i deia sant Ignasi, ajudem els altres per construir el Regne de Déu a la terra i estimem el proïsme, veient «noves totes les coses en Crist» i «trobant Déu en totes les coses».

Compartir l'article

stats