Regió7

Regió7

xavier domenech

Mundial amb antiàcid

Ens prendrem un antiàcid per gaudir dels partits del Mundial sense que ens faci cremor d’estómac la discriminació de les dones, la persecució dels homosexuals i el treball esclavista dels immigrants. Tot això ja ens ho han explicat, moltes gràcies, però ara estem pendents del joc.

Ens prendrem un antiàcid i escoltarem, llegirem i veurem les cròniques i reportatges estrictament futbolístics de l’exèrcit d’enviats especials de tota mena de mitjans, privats i públics, que a ningú no li dol una excursió exòtica per fer el programa en directe des de la quinta forca. Ja hem vist els documentals de la mala consciència, ara toca cantar els gols i parlar de Messi.

Ens prendrem l’antiàcid i escoltarem les notícies del campionat mentre conduïm un cotxe que va sortir d’una fàbrica alimentada amb gas de Vladímir Putin i corre amb gasolina de les petromonarquies absolutistes, teocràtiques, feminicides i explotadores dels estrangers pobres. Pel camí criticarem amb tota justícia l’amistat de la corona espanyola amb aquelles famílies reials.

Amb el benefici de l’antiàcid li perdonarem al gran Morgan Freeman a seva participació estel·lar en l’espectacle inaugural, ja que si no li perdonéssim no podíem tornar a gaudir sense culpa de Passejant miss Daysi, Robin Hood príncep dels lladres, o Sense perdó.

Quan arribem a casa l’efecte de l’antiàcid encara ens permetrà asseure’ns a la butaca més còmode a xalar amb les jugades i els gols, discutir els penals i els fores de joc i apostar pel guanyador i pel moment en què serà eliminada «la roja». Ho farem amb una roba còmoda, confeccionada amb peces filades i teixides per ma d’obra més que mal pagada en països del tercer món on els drets laborals són una entelèquia i la democràcia, una paraula buida o directament prohibida.

I per ambientar-nos millor dins la festa ens posarem una samarreta vella del Barça. Una d’aquelles d’entre 2011 i 2017 amb el nom de Qatar Fundation o Qatar Airways, .

Compartir l'article

stats