Regió7

Regió7

Andrea Izquierdo Funes

Andrea Izquierdo

Redactora de l'equip digital de Regió7. Especialista en xarxes socials.

Avui Black Friday, demà Nadal

El Black Friday és un fenomen únic. Un dia a l’any en què els preus de certs productes baixen i les ofertes omplen els aparadors de les botigues. Probablement com cada any, aquesta tarda m’aproparé a conèixer quines possibilitats m’ofereixen enguany els comerços de Manresa. L’ambient que s’hi genera és curiós. Sembla que ens canvia el xip i tots ens en recordem de cop que falta un mes pel Nadal. Com si entre ahir i avui no hi hagués 24 hores de diferència, sinó un mes. Segons sembla, ahir les festes ens quedaven molt lluny i avui hem de córrer, perquè les ofertes volen i els regals s’esgoten. El temps és or. El Black Friday dona el tret de sortida del mes més consumista de l’any. Per això, els Reis Mags i el Tió comencen a demanar-li als seus ajudants que ho preparin tot. Comença el compte enrere i no hi ha temps a perdre.

El Black Friday ens permet veure com les zones més comercials de les ciutats s’omplen de persones amb moltes ganes de no perdre’s cap oportunitat. Hi ha els que passegen a corre recuita amb bosses a les mans de botiga en botiga. També els que «només van a mirar», però acaben comprant alguna cosa. O els que tenen la llista feta des de fa dies i han fet un seguiment exhaustiu dels preus durant les darreres setmanes per veure si l’oferta val realment la pena.

L’ambient varia segons l’hora pel carrer. A primera hora hi ha els més matinadors, que aprofiten per submergir-se entre les millors ofertes aprofitant que les acaben de posar i és probable que hi hagi més estoc. A la tarda, és el torn dels que no han pogut apropar-s’hi al matí i dels romàntics que volen acabar el seu passeig sota la llum dels fanals. O, d’ambdós. A diferència d’altres dies, avui la migdiada de molts passa a un segon pla. Cada minut que passa, talles de roba i ofertes que s’esfumen dels comerços.

Paral·lelament, fa dies que veig a TikTok vídeos de treballadors d’establiments comercials que bromegen amb el dia d’avui. Molts fan servir cançons per transmetre que temen treballar de cara al públic en aquestes dates. I els entenc. Perquè jo també he passat pel sector. I és cert que el consumisme pot arribar a transformar algunes persones. Hi ha qui creu que s’hi val tot. Manipular els productes sense cap mirament i deixar-los a qualsevol lloc, colar-se per estalviar-se un minut de cua o indignar-se si el de davant ens fa esperar massa. I si la persona responsable de cobrar s’encalla en el procés, la indignació és doble. Ja que el Black Friday fa que ens impregnem de l’esperit nadalenc, posem-li ho fàcil a tothom qui treballa per fer que no ens falti de res als comerços.

Compartir l'article

stats