Quiosc Regió7

Regió7

Referents de la Ribera del Duero

Casa Gourmet, botiga en línia del diari Regió7, tanca l’any del 40è aniversari de la Denominació d’Origen amb la presentació de tres negres excepcionals, amb altes puntuacions

La Ribera del Duero és vida i vi. Aquest 2022, que ja finalitza, ha celebrat el 40è aniversari de la Denominació d’Origen. Quatre dècades d’una trajectòria fantàstica que ha convertit els seus vins i cellers en un referent internacional de qualitat.

Maeste Alma del Vivar de 2021

Els riberes són fills d’una terra complexa i un clima rigorós, condicions que ofereixen, a gran altitud, un raïm de qualitat extraordinària i enorme valor. Són vins amb caràcter i Casa Gourmet, botiga en línia de Regió7, n’ha seleccionat, juntament amb José Peñín, tres exemples. Així, a la selecció del club de vins de desembre, la botiga presenta 6 ampolles (2 de cada celler) a un preu exclusiu i únic de 59 euros, quan el seu valor real és de 105 euros. Són negres amb altes puntuacions i valorats per la crítica: Matarromera Crianza 2019, Montebaco Crianza 2019 i Maeste Alma del Vivar 2021.

Interior del celler Matarromera

Un vi de culte

Matarromera Crianza 2019, a més d’un vi, és gairebé un culte. La seva primera anyada, 1994, va aconseguir el títol de Millor Vi del Món en un concurs de l’Organització Internacional del Vi d’Espanya (OIVE). Des de llavors, aquest 100% ull de llebre, és una de les senyes d’identitat de Bodega Matarromera.

Referents de la Ribera del Duero

D’aquest vi sorprèn la identitat del terrer de què procedeix: vinyes històriques, sòls calcaris en una dura climatologia amb grans oscil·lacions tèrmiques.

Referents de la Ribera del Duero

A més, destaca l’equilibri entre la maduresa de la fruita i la seva criança en botes de roure americà i francès, en què descansa 12 mesos. Té aromes de fruita negra madura i de suaus espècies de romaní i clau. A la boca és saborós, intens i molt durador.

Referents de la Ribera del Duero

«Un dels referents més reeixits en els temps de la internacionalització de la Ribera del Duero. Aquest criança es troba entre els poderosos negres d’aquells anys i l’elegància i és millor fer enològic del moment actual», explica José Peñín en recomanar-lo per a aquesta selecció de Casa Gourmet.

Una ribera dels temps moderns

Montebaco Crianza 2019 és un vi de finca que no defraudarà els seguidors de la Ribera del Duero. Té un color cirera intens i aromes de confitura, fruits del bosc, especiats, minerals i fustes fines. A la boca és ampli, amb bona potència fruitera i amb tanins vius, amables i elegants.

Prové de vinyes situades als termes municipals val·lisoletans de Valbuena i Pesquera de Duero a entre 850 i 900 metres d’altitud.

«La sintonia entre la subtilitat dels terres calcaris i la maduració plena dels raïms converteix aquest negre en la millor expressió d’un ribera dels temps moderns: color intens, aroma i sabor fruiter amb matisos confitats i una acidesa que el dota de la frescor necessària», afegeix José Peñín. Marida a la perfecció amb carns vermelles, blanques i embotits.

Els valors del terroir

Maeste Alma del Vivar 2021 és un vi viu, de tall modern, però fidel a les característiques i tipicitat del terrer de la Ribera, amb forts colors vermell, robí i cirera. Al nas és intens, amb aromes de fruits silvestres negres i vermells com mores i gerds, amb tocs subtils de roure perfectament integrats que li donen al vi lleugers records de cafè i espècies com la canyella.

A la boca és fresc, amb un agradable paladar mitjà i un magnífic retrogust. Maeste Alma del Vivar és un vi versàtil, perfecte per acompanyar tota mena de plats gastronòmics.

«Aquest negre pertany a la nova concepció de la ribera, amb un color cirera brillant, amb una harmonia entre els matisos especiats de la criança i la fruita vermella, on apareixen els valors del terroir, avui més en voga com una mirada a la vinya i el seu terra», segons apunta José Peñín.

Especialment versàtil a l’hora de maridar amb diferents tipus de menjar. La seva intensitat al nas fa que sigui fantàstic per acompanyar una infinitat de receptes.

Així funciona el club de vins de Casa Gourmet

A Casa Gourmet es pot adquirir aquesta selecció de 6 ampolles de vins de la Ribera del Duero, bé a través de la botiga online casagourmet.es o bé per telèfon al 932 279 499.

Els lectors i lectores també poden donar-se d’alta al Club de Vins, sense cost, i beneficiar-se de tots els seus avantatges: un regal de benvinguda (un obridor i dues làmines antidegoteig de Pulltex), despeses d’enviament gratuïtes a les seleccions mensuals i preus exclusius amb importants descomptes. I tot sense compromís de compra, de manera que el soci o sòcia pot saltar la selecció del mes que no li interessi.

Compartir l'article

stats