Quiosc Regió7

Regió7

Pau Brunet

Pau Brunet

Periodista. Responsable de l'edició digital de Regió7 des del 2009.

I, malgrat tot, el Nou Congost aguanta

Venen partits «crucials», promociona el Baxi Manresa per vendre entrades amb el 40% de descompte pels duels contra Fuenlabrada, Betis, Granada i Múrcia (entre altres). I quan un llegeix la paraula crucial, tremola. La segona volta de la Lliga pot ser dramàtica i pel que s’ha vist al llarg de la primera a la pista i pregona l’entrenador a les rodes de premsa, la tragèdia sembla inevitable. 3 de 15. «Hem perdut perquè hem jugat contra un equip millor. [...] Moltes vegades, desafortunadament, els rivals són millors que nosaltres». És el què hi ha i no n’esperis més, il·lús, venia a dir Pedro Martínez després de la derrota contra el Bonn. Tot i que potser li sobrava el posterior «hi ha molta gent que no en té ni idea», que no va quedar ben bé clar per a qui anava dirigit. Segurament que no era per als centenars i centenars de persones que aguanten heroicament vestits de vermell, amb el cul clavat a la grada i sense xiular una temporada infumable.

Pedro Martínez tira pilotes amunt. Xevi Pujol ha confeccionat dos equips diferents en cinc mesos i cap dels dos rutlla. Tots dos han tocat fons, el darrer contra el Bonn. I no perquè el rival fos millor, sinó per caràcter. Ho va vaticinar Joan Chichi Creus; amb l’arribada d’un 5 no s’arreglaven els problemes d’aquest Baxi Manresa. Ara en té dos, un que als 4 minuts de partit demana el canvi i es carrega de faltes i l’altre, que després de setmanes fora per lesió, va desbocat per la pista. No hi ha rebot, la defensa fa aigües i a la direcció de joc hi ha dos bases que pateixen dels mateixos mals i no es complementen. Falta química i grapa, allò que fa que el bàsquet sigui bonic i no matemàtiques, que el resultat pugui ser diferent a l’esperat.

Des de dalt, mig tapat per la boira de les queixes arbitrals, també miren avall. I si amb un 3 a 15 el cap de l’entrenador no ha rodat, o és perquè són conscients que les cartes que li han donat no serveixen, o perquè, de moment, no li han trobat un substitut de garanties. Agrada Luis Casimiro. Ara al Betis, el manxec té dues medalles al seu currículum: el títol de lliga que penja del sostre del Nou Congost i haver fet MVP al descartat Tyson Pérez. Amb ell, aquesta plantilla rodaria millor? Difícilment.

I la grada no xiula. Es va desfilant de mica en mica, però aguanta, perquè s’estima els jugadors; perquè sí que sap on és, ha passat pel mateix moltes vegades; i perquè és conscient de que, si aixeca la veu, un equip tant fràgil pot enfonsar-se del tot. I encara no hi ha res perdut; queda molt. Ara bé, la directiva ha de fer més, molt més.

Compartir l'article

stats