Regió7

Regió7

Carta de los lectores

Jaume Sala Coll

Cartes dels lectors

És viable el tren tramvia del Bages, tram entre Manresa i Santpedor?

Regió7 en diferents ocasions ha anat publicant articles sobre la possibilitat de creació del tren Tramvia del Bages. A Santpedor és possible que s’hi destinés una parada, tal com ja hi era fa uns anys i que seria a prop de l’Institut d’Auro.

D’altra banda cal preguntar-nos quantes parades fa l’autobús ALSA entre Manresa i Santpedor. En el terme de Santpedor en fa ni més ni menys que 8. De Manresa a Santpedor: Ampans, Poble Nou, Plaça de la Pau, C. Joan XXIII, Plaça Catalunya, Plaça Sant Jordi, C. Joan Miró i Ctra de Navarcles.

Veiem un exemple: les persones que viuen al carrer Joan XXIII, plaça Catalunya, plaça Sant Jordi i C. Joan Miró, totes elles amb parada de bus, deixarien d’utilitzar l’autobús per anar a la parada del tramvia del Bages? Es desplaçarien de la zona nord a la zona sud de la població?

Sobre els horaris dels autobusos, en l’edició de la revista l’Informatiu i la revista d’Or que edita l’Ajuntament de Santpedor, s’observa un aiguabarreig entre els dies de la setmana i les hores del servei. Es podria trobar una descripció més entenedora i planera per a tothom?

Actualment el preu de la targeta T-Casual de 10 viatges de 1 zona és de 11,35€. Considerem que és un preu raonable per a tothom. Altres aspectes a tenir en compte és mirar si es pot ampliar la freqüència dels viatges. Dissabtes i diumenges és molt reduït el servei.

Finalment caldria comprovar que a cada parada de l’autobús hi hagi l’horari actualitzat i que el lloc es trobi en bones condicions, no pas deixat i abandonat. Dient-ho amb paraules entenedores, que hi hagi un manteniment!

Compartir l'article

stats