Fluix el discurs des de la regidoria de Cultura: s’encalla, poc contingut… Nervis? Ja deu saber on es fica oi? S’ha de tenir una mica de taules i haver estudiat per treballar en política, diguem-ne, una mica vocacional. Cadascú la seva feina.

On era la 1a regidora de la Cup? Deien «fem Manresa» i en un acte tan important no hi és? Ningú, públicament la va disculpar. Quina Manresa farem així? I no s’hi val a dir que ja hi va anar un altre. Amb aquesta actitud, el «ella/ella/elle/elli» i alguns simpatitzants escridassant als que no pensen com ells en el dia de l’acte de la constitució del nou govern no anirem enlloc, més nosa que servei.

L’alcalde va dir que tenia la xenofòbia, el racisme i el masclisme a prop (no sé si tocava que sortís el cas Rubiales). Primer, compte amb les paraules que s’utilitzen ja que alguns els agrada posar etiquetes als altres, a ells no els diguis res. La Sra de Vox no es va aixecar ni a cantar els Segadors, així estimem i volem millorar Manresa i Catalunya? Més nosa que servei.

El Sr.alcalde va dir que la «Fàbrica Nova era un projecte feminista». Per on s’ha d’agafar això? De vegades, per voler quedar bé, diem coses que no s’agafen ni amb bones pinces. Se us veu el plomall. Per cert, la resta dels discurs va està bé.

Hi ha un regidor del govern que, en aquest acte protocol·lari i institucional hi va anar amb pantalons curts i motxilla. Pensava que s’havia colat un excursionista. Hi ha un mínim de saber estar, un protocol. Ho fa sovint (vegis acte d’acord del tres partits al pou de la Llum…). Algú li ha dit quelcom? Vaja imatge que dona a l’Ajuntament. Això sí, sovint una «verborrea difamatòria» contra els que no pensen com ell (vegis Canal taronja mes d’abril i d’altres). 

M’agrada ser positiu: bon discurs de Núria López Bigas. Clar, català i sense ornaments. Absolutament d’acord amb donar més visibilitat a la dona en el camp científic, de l’escola pública de qualitat, dels recursos per la investigació… però ha posat lícits deures per Manresa. Això és el que em preocupa: Què vol ser Manresa de gran? Un pol de recerca i innovació proposa. Ja m’agradaria, però disculpeu, tinc els meus dubtes. Si el govern no saben solucionar els problemes diaris: delinqüència, inseguretat (realitat, no sensació), ocupacions, desgavell subsidis, abandonament nucli històric… Amb aquest govern fragmentat i amb interessos absolutament diferents (i que dies abans de les eleccions es tiraven els trastos pel cap), com poden pensar a programar a mitjà i llarg termini? ( si no volen veure la realitat diària, si es miren el melic, com poden albirar més enllà?). Gairebé impossible. M’agradaria que em sorprenguessin positivament, però ho veig molt difícil.

Visca Manresa endreçada, treballadora, neta, segura i fent bé les coses!