Torno de vacances relaxadíssima i ultramotivada, després de passar uns dies a Menorca amb la meva amiga l’escriptora Anna Manso. Us podria dir que és la meva millor amiga, però això sona com molt infantil. No sé si és perquè soc soltera o perquè no tinc fills, però considero algunes de les meves amistats vincles reals d’amor i compromís. I la paraula millor amiga em queda petita i la nostra amistat no és en absolut monògama. Igual que la que tinc amb la meva companya de pis. Després de cinc anys de relació i de convivència, ha decidit anar-se’n a viure a casa del seu nòvio. Molt normal i lògic, però jo em sento com si m’haguessin arrencat un braç. La Sara és un dels meus vincles més forts i una peça molt important dins de la meva família de saliva. M’agrada aquesta expressió, ja que mai he cregut en el poder de la sang.

Primer perquè ja pots compartir sang que, si no hi ha carinyo, amor i respecte, no cal forçar la relació ni que sigui amb la teva mare. I segon, perquè conec moltes famílies que s’adoren i que no comparteixen ni sang ni genètica. Al final, tot és molt més simple. T’estimo, estic bé al teu costat i ens cuidem quan ens necessitem. Quan construeixes relacions basades en l’interès o la por d’estar sol, corres l’enorme risc de quedar-te realment buit. En canvi, igual que amb les parelles d’amor convencionals, si et trobes una persona que t’estima tal com ets, et dona aire, no et jutja i et respecta, no la deixis anar. Tot i que la Sara ja no visqui amb mi, sé que no em sentiré sola a casa quan marxi. Perquè la soledat no té res a veure amb el fet d’estar sol. I això ho sé molt bé, perquè la soledat més gran que he sentit en la meva vida la vaig tenir de petita a l’escola. Estava envoltada de nens, però cap volia ser amic meu. Suposo que d’aquí em ve aquest enorme amor que tinc a la meva família de saliva. I no entenc ni em sembla just que la societat només valori les relacions que creen vida o les que es diverteixen practicant sexe. Ja els agradaria a moltes parelles de casats tenir a prop les meves amigues. Són el millor de la meva vida. ¡Us adoro!