Regió7

Regió7

Carta de los lectores

M. Àngels Pons

Cartes dels lectors

Preguntes al ple de Berga

Vull agrair a l’Ajuntament de Berga l’oportunitat que ens dona de poder fer preguntes al ple municipal. És una bona manera de poder-hi fer arribar problemes i mancances que observem a la nostra ciutat.

Però en aquest últim ple s’han donat unes respostes que no puc compartir de cap manera i que em demostren, una vegada més, les poques ganes de tenir una ciutat neta i endreçada i la patètica inoperància que ja fa temps que estem veient.

Es van fer dues preguntes: En la primera s’explicava que alguns carrers tenen dos noms diferents, l’oficial i un altre que va aparèixer, de sobte, una nit. Com que no és una cosa gaire lògica es demanava si tenien previst arranjar-ho. Resposta del regidor: «No hi podem fer res, la façana és propietat privada».

Senyors del consistori, no m’ho crec! Només falta voluntat. A vostès els deu agradar la situació perquè, encara que no hi puguin actuar, sí que es deuen poder fer requeriments als propietaris per redreçar la situació i em sembla que costaria ben poc arribar a un acord, però ja els està bé. Sort que no tothom fem el mateix, perquè ben aviat esdevindria el caos per a tots els carters i repartidors.

Hi havia una segona pregunta sobre l’estat dels brolladors de diferents parcs i les fonts del Vall i el regidor va explicar que s’havien fet unes actuacions de manteniment i que el del Passeig de la Pau es va omplir per veure si s’havia reparat bé; però com que l’ACA prohibeix malbaratar aigua en aquest temps de sequera s’han deixat tots buits.

M’estiro els cabells! Tenien el brollador ple i van decidir buidar-lo (unes quantes vegades, per cert) per complir la normativa? Quina bestiesa! Això sí que és malbaratar aigua. O potser hi ha quelcom més que no ens expliquen?

L’aigua dels brolladors és sempre la mateixa i molts pobles els tenen en ple funcionament.

Cal dir, però, que són viles que fan goig de veure i que el manteniment dels seus carrers està en l’ordre del dia.

I, finalment, les fonts del Vall, monument del 1900 de l’arquitecte Porta. Aquí sí que el regidor va admetre que potser s’haurien de netejar i reparar. Mira que bé, a veure si serà veritat. No han dit quan ni si s’hi actuarà, però suposo que la persona que va fer la pregunta els haurà fet obrir els ulls, o potser soc massa il·lusa?

Berga fa llàstima i em dol moltíssim. El que deixem degradar costarà molt recuperar-ho.

Espero que algun dia s’hi posi remei.

Compartir l'article

stats