Una sentència judicial recent ha condemnat un home a divuit mesos de presó per uns fets ocorreguts el 2019 quan va instigar cinc gossos seus perquè ataquessin els gats d’una colònia de la Barceloneta amb el tràgic resultat de tres d’aquests gats morts a conseqüència de les mossegades d’aquells animals.

La publicació d’aquesta lamentable notícia ha coincidit, gairebé els mateixos dies, amb la del cinquantè aniversari de la mort de Walt Disney i, com ja és habitual en aquests casos, han ressorgit aquelles veus que «culpabilitzen» les seves pel·lícules del sorgiment d’una nova ideologia, coneguda com l’animalisme, perquè en elles s’humanitzaven els animals en fer-los parlar, actuar i sentir com si fossin persones.

Els contraris a aquesta nova forma de pensament, englobats dins del que es pot descriure com a «antianimalisme» –un veritable tret definitori, que no exclusiu, però, de l’extrema dreta, com també el seu menyspreu al feminisme, l’ecologisme, la ideologia LGTBI, la immigració, l’autonomisme i l’ús normalitzat del català i les altres llengües cooficials–, denuncien que l’animalisme pretén concedir drets humans als animals, quan, en la meva opinió, el que defensa és tractar-los amb humanitat, concedint-los uns drets bàsics, com per exemple el dret a una vida digna, a no ser maltractats o tancats en gàbies de per vida.

Per posar un exemple, alguns d’aquests antianimalistes es queixen també que els nens ploressin tant abans d’hora veient pel·lícules de Disney com la cèlebre Bambi, on un petit cérvol quedava orfe perquè un caçador havia matat la seva mare. Doncs, molt millor, penso jo, que no pas que anessin tirant pedres als gossos que anaven perduts pels carrers i disparant balins als ocells, o bé que s’estiguin hores i hores destrossant-se els ulls i el cervell davant de les pantalles!

Estic convençut que si la persona –per anomenar-la d’alguna manera– que va llançar violentament els seus gossos per tal que matessin aquells gats hagués plorat de nen veient les pel·lícules de Disney, de gran, molt probablement, no hauria comès aquesta salvatjada.

Per això, fa uns anys, el 2018, un jutge de Missouri, als Estats Units, va condemnar un caçador furtiu que havia matat centenars de cérvols, entre altres animals, a un any de presó durant el qual havia de veure la pel·lícula Bambi un cop al mes.

Llàstima que ara el nostre jutge no hagi fet el mateix que el seu homòleg nord-americà i, en memòria d’aquells pobres tres gats, no l’hagi obligat a veure, durant els divuit miserables mesos de presó (sis per cada gat mort) a què l’ha condemnat, la pel·lícula Los Aristogatos de Disney, on un pervers majordom planeja matar els tres gats de la seva mestressa. Visca les pel·lícules de Walt Disney i totes les persones que estimen els animals!