08 de agost de 2010
08.08.2010

INSCRIPCIÓ | 40È ANIVERSARI I PREMIS REGIÓ7

Hi haurà més pluges

Les inundacions al Pakistan ja han deixat 1.600 morts

Els pakistanesos busquen una sortida desesperada pels pitjors aiguats dels últims 80 anys, que afecten a 12 milions de persones

07.08.2010 | 20:00
Les inundacions al Pakistan ja han deixat 1.600 víctimes mortals.

Les inundacions al Pakistan ja han deixat 1.600 víctimes mortals, i s'esperen més pluges que podrien empitjorar la situació. Els pakistanesos busquen una sortida desesperada per poder abandonar de les localitats inundades pels pitjors aiguats dels últims 80 anys, que afecten a 12 milions de persones.

L'economia pakistanesa, basada en l'agricultura i dependent d'ajuda estrangera, ja patit un cop fort. 'Les coses estan empitjorant. Està plovent una altra vegada. Això obstaculitza la nostra feina de rescat', ha dit el portaveu del programa 'World Food Programme' de l'ONU (Organització de les Nacions Unides), Amjad Jamal. El president pakistanès, Asif Ali Zardari, es troba al Regne Unit de viatge.

A la localitat pakistanesa de Muzaffargarh els helicòpters de l'exèrcit han llençat paquets d'arròs a la gent que s'ha traslladat a zones més elevades per evitar els aiguats. Algunes persones s'han aferrat a l'helicòpter per intentar escapar, i només un home ha aconseguit poder ser evacuat.

Els districtes de la província del Sindh estaven en alerta aquest dissabte, ja que l'aigua va pujar fins la conca del riu Indus. Segons fonts de l'ONU, més de mig milió de persones han estat evacuades de Sindh. A Ladakh, situada a la regió de l'Himlàia, ja han mort 132 persones i les inundacions també afecten els estats indis de Jammu i el Caixmir.

El president pakistanès, Asif Ali Zardari, ha rebut crítiques per trobar-se fora del país quan el Pakistan està passant pels pitjors aiguats dels últims 80 anys. Per respondre a les crítiques, Zardari ha dit que el primer ministre era capaç de gestionar la crisi.

'Hi ha un cap executiu a casa. Les sessions del Parlament funcionen, el Senat també. És la responsabilitat del primer ministre i ell està complint amb aquesta responsabilitat', va dir el president pakistanès en declaracions a la BBC.

'El nostre president està visitant països estrangers mentre aquí ens ofeguem. El govern no està fent res', ha denunciat una víctima de les inundacions. 'Mira quines són les nostres condicions! No tenim aigua potable, ni per menjar, res. Estem atrapats a la pluja. No tenim tendes de campanya. No rebem res d'enlloc', s'ha lamentat una altra víctima.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook