10 de agost de 2011
10.08.2011
I Cicle d'estiu Maria Vilardell Viñas

Moià no es queda sense música

Joventuts Musicals organitza un cicle de tres concerts de piano que pal·lien en part la suspensió del festival Viñas

09.08.2011 | 11:20
Daniel Ligorio.

Bones notícies a Moià. Després que el mes de juny s'anunciés la cancel·lació del Festival Internacional de Música Francesc Viñas, un grup de músics de la població ha organitzat el I Cicle d'estiu Maria Vilardell Viñas. Davant la possibilitat de quedar-se sense música clàssica, Joventuts Musicals de Moià (JM) ha decidit omplir l'estiu amb tres concerts de piano. L'objectiu del programa és donar continuïtat a l'ambient de bona música que s'havia creat, des de feia 28 anys, amb el festival Francesc Viñas.

Les actuacions que es duran a terme seran a càrrec de tres joves pianistes amb un talent contrastat. El piano serà el protagonista absolut dels concerts, ja que era l'instrument de la recentment traspassada Maria Vilardell, néta de Francesc Viñas, a qui d'aquesta manera es vol retre homenatge. Carles Marigó (20 d'agost), Abraham Samino (27 d'agost) i Daniel Ligorio (3 de setembre) oferiran els concerts a l'auditori Sant Josep de Moià, a partir de les 22.00 hores. Els preus de l'entrada són de 10 euros, o bé de 25 euros per un abonament dels tres concerts.

Nona Arola, membre de l'entitat organitzadora de la iniciativa, apunta que "no hem volgut deixar l'estiu sense música" i assenyala que l'objectiu és que el festival tingui continuïtat en el futur. Per això, Arola afirma que si el Festival Viñas es recupera en les properes edicions, el Maria Vilardell seguirà com un cicle annex , amb una oferta de concerts de cambra de petit format. Pel que fa a l'auditori de Sant Josep, espai on se celebraran els concerts, la secretaria de l'associació en destaca la "molt bona acústica" i el "bon piano de cua" que hi ha a l'escenari.

Les Joventuts Musicals de Moià han hagut d'espavilar-se d'allò més per fer possible l'esdeveniment. L'Ajuntament va suspendre l'anterior festival per manca de pressupost i de temps, i per això l'entitat musical ha organitzat l'acte assumint el risc i només amb la col·laboració dels comerços de Moià. Amb això, i els diners recollits amb les entrades, les JM esperen tirar endavant el certamen, segons ha explicat Nona Arola.

Pel que fa a la cancel·lació del festival Viñas, Arola valora que "era de preveure" però "sap molt greu que un festival tan consolidat i amb el prestigi que tenia desaparegui del tot". "És una llàstima", conclou la secretària de l'entitat. Amb tot, Arola assegura que les Joventuts Musicals "anem creixent i som un estímul per als joves". En aquest sentit subratlla els deu concerts que programen habitualment a l'hivern amb un cicle que té una bona salut.

Els protagonistes

El primer concert del cicle serà a càrrec del jove Carles Marigó (25 anys), un músic blanenc inquiet en totes els vessants de la música i de l'art, que interpretarà al piano un recital anomenat El viatge, d'Europa als Estats Units, amb peces de Bach, Scarlatti, Haydn, Liszt, Granados i Gershwin. L'actuació següent estarà protagonitzada per Abraham Samino, un joveníssim pianista, de només 16 anys, guanyador del Certamen Pedro Bote i finalista del Concurs Permanent de JME. Samino, nascut a Mèrida, oferirà peces de Bach, Beethoven, Chopin, Liszt i Albéniz. Finalment, Daniel Ligorio, considerat per la crítica i el públic com un dels joves pianistes amb més projecció del panorama nacional, clourà el cicle.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook